Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2015, 20:44   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Meyve Suyu Nasıl Saklanır?



Meyve suyu meyvelerden elde edilen sıvı gereksinimizi sağlayan çok sağlıklı ve lezzetli bir içecektir.
Özellikle çocukların da çok sevdiği meyve suları kış aylarında hastalıklara karşı direncimizi arttırıp bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Taze sıkılmış meyve sularının sağlığımıza sayısız faydaları vardır. Hazır paket halinde satılan meyve suları birçok katkı maddesi ve yüksek oranda şeker ihtiva ettiğinden yarardan çok zarar getirir. O yüzden ev yapımı ya da doğal meyveden yapıldığını bildiğimiz yerlerde hazırlanan şeker katkısız meyve sularını tercih etmeliyiz.
Peki sağlığımıza bu kadar faydalı bir içecek olan taze sıkılmış meyve suları nasıl saklanmalıdır?
Meyve sularının en önemli özelliği içerisindeki vitaminlerdir. Örneğin; Portakal ve Nar suyu yüksek oranda C vitamini içerir. Öncelikle evde sıkılmış meyve suları fazla uzun süreli kaldığı zaman vitaminini kaybeder. O yüzden en kısa sürede tüketilmelidir. Yine de bekletilecekse eğer ağzı sıkıca kapalı cam sürahide veya cam şişede hava ile temas etmeyecek şekilde buzdolabında saklanmalıdır. Bir diğer alternatif de buz kalıplarında dondurulup çeşitli soğuk içeceklerle aperatif olarak kullanılmak üzere saklanabilir.
Netice olarak çok fazla bekletilirse vitaminlerini kaybedip, şekerli suya döner. Bu nedenle taze sıkılmış meyve sularını içerisindeki vitaminlerden yararlanmamız adına bir kaç günden fazla bekletmemekte sağlığımız açısından yarar vardır.
  Alıntı Hızlı Cevap