Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2015, 20:02   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Evli Çiftler Paralarını Nasıl Yönetir?



Evli çiftler bekar insanlara göre daha zor para biriktirirler. Bunun nedeni evin her şeyinden sorumlu olmalarıdır. Bekar insanlar özellikle aileleriyle yaşıyorlarsa evin çoğu sorumluluğundan meshul değildirler. Evli çiftlerin hem evin tüm sorumluluğunu üstlenmesi hem de düzenli olarak parak biriktirebilmesinin birkaç püf noktası vardır.
Evin temel ihtiyaçları ve giderleri için aylık bir çizelge hazırlamak gerekir. Faturalar, kira, mutfak masrafları gibi her ay mutlaka ödenen miktarlar belirlenmelidir. Dışarıda ulaşım gibi zorunlu olarak harcananan para da tespit edilerek tümü için toplam bir harcama miktarı belirlenmelidir. Bu miktar; evin toplam gelirinden düşülerek kalan para idareli bir şekilde yönetilmelidir. Örneğin mutfak masrafı belirlenirken dışarıdan alınan hazır yemeklerin sipariş sayısı azaltılmalıdır. Haftada iki kez dışarıdan alınan yemek bire indirilerek tasarruf edilebilir. Tatlıyı sürekli hazır almak yerine evde yaparak da mutfak masrafı azaltılabilir. Bu yüzden mutfak masrafını asgari ölçülerde hesapalayarak seçeneği olabilecek tüketimleri gelirin kalanı üzerinden düşmek gerekir.
Kalan para kişisel bakım, eğlence ve varsa aileden herhangi birine destek verilecek şekilde ayrılıp artan bütün miktar düzenli bir banka hesabında biriktirilmek üzere korunmalıdır. Giyim ve kişisel bakım masrafları her ay aynı miktarda olmaz. Alınan bir krem bir ayda bitmez ve yapılan masraf bu nedenle de değişiklik gösterebilir. Kişisel bakım harcamaları olabildiğince ihtiyaç dahilinde yapılmalı; belirli bir özelliğe sahip bir malzemeden birden fazla satın alınmamalıdır. Örneğin bir çeşit sabun bir çeşit nemledirici krem gibi seçim doğru bir şekilde yapılmalıdır. Giyim için çok pahalı markalara yönelmeye gerek yoktur. Vaktiniz varsa büyük şehir pazarlarını gezerek de kaliteli kıyafetler bulabiilrsiniz. Her ay mutlka yeni bir kıyafet edinme psikolojisinden çıkmak gerekir. Mevsim başlarında gardropta olmayan kıyafetler için bir ihtiyaç listesi hazırlanabilir. Mesela kış ayı başlangıcında gardrobunuza kışlıklarınızı yerleştirip kazak sayınızın biraz az olduğunu düşünürseniz listenize bir adet kazak ekleyerek alışverişinizde sadece bir kazak almaya yönelik davranabilirsiniz. Tasarruf adına mağazaların outletlerini ziyaret edebilir, seri sonu indirimlerinden yararlanabilirsiniz.
Tüm bu tasarruflardan artan parayı da geciktirmeden hesabınıza yatırarak güvencenizi oluşturabilirsiniz.
  Alıntı Hızlı Cevap