Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ekim 2015, 21:01   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Düğün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?



Eğer düğün fotoğrafçılığı yapmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bir çok noktanın olduğunu bilmelisiniz. Düğün fotoğrafı çekmek tek atışta hedefi vurmak gibidir. İkinci bir şansınızın olma ihtimali çok düşüktür. Bu yüzden o özel günde ekipmanlarınız, hazırlıklarınız ve iletişim gücünüz eksiksiz olmalıdır.
Düğün Fotoğrafı Çekiminde Dikkat Edilecek Noktalar :
1) Doğru ekipman
En az iki fotoğraf makinesiyle çalışmanız gerekir. İki makinede de farklı lensler olmalıdır. Lens değiştirecek vaktiniz olmayabilir ya da makinenizin birinde arıza çıkarsa mutlaka yedekte bir makineniz daha olmalıdır. Lensleriniz 24-70 mm, 24-105mm, 50mm, 70-200mm tercihe göre balık gözü gibi farklı açılarda farklı fotoğraflar yakalayabileceğiniz lenslerde olabilir.
2) İyi bir asistan
Size yardımcı olabilecek bir ekip arkadaşı düğün çekimi esnasında işinizi çok daha rahat ve başarılı yapmanıza yardımcı olacaktır. Ekipmanların taşınmasında, gelinle dağmadın yönlendirilmesinde reflektör, harici flaş gibi ekipmanların kullanılmasınada size yardımcı olacaktır.
3) Hava durumu ve ışık
Fotoğraftaki en önemli etken ışıktır. Dış mekan çekimlerinde ışık koşulları mevsime, hava durumuna ve günün saatine göre değişkenlik gösterir. Doğru ışık için güneş ışınlarının daha eğik açıyla geldiği saatler tercih edilmelidir. Günbatımı zamanı gibi. Eğer çekiminiz hava şartlarının yağışlı olduğu bir zamana denk geliyorsa mutlaka kapalı bir mekan ayarlamalısınız.
4) Fotoğraf çekim mekanı
Çekim yapacağınız alanı önceden ayarlamanız ve o alanı biliyor olmanızın size bir çok avantajı olacaktır. Işık ayarı ve poz konusunda işiniz çok daha kolay olacaktır.
5) Gelin damat iletişimi
Düğün çekiminde en önemli olan kısım çiftlerle olan iletişiminizdir. Çekim gününden önce mutlaka buluşmalı, bilgi alışverişinde bulunmalı, çiftlerin nelerden hoşlandıkları, nasıl bir çekim ve nasıl bir mekan istedikleri konuşulmalıdır. Çekim mekanı belirlenirken çiftlerin tarzı olan mekanlar tercih edilmeli..
6) Doğal kareler
Klasik fotoğraf pozlarının yerine daha doğal kendiliğinden gelişen pozlar yakalamayı hedefleyin. Zorlama olmayan, estetik kaygısı taşıyan ve duygu barındıran fotoğraflar çekmeye gayret gösterin.
7) RAW formatta çekim
Raw formatta çekim yapmak fotoğraflara yapacağınız müdahalelerdeki sınırınızı genişletir. Hata yapmış olsanız bile bunu telafi edebilirsiniz.
8) Farklı bakış açılarıyla çekim
Çekim yaparken dik ve yatay kadrajı, tepe çekimlerini, alt açı, üst açıyı kullanın. Sürekli aynı bakış açısıyla çekilen fotoğraflarla farklılık yaratmak oldukça zordur. Ayrıca sadece gelin damat değil farklı detayları fotoğraflamakta çalışmanızı zenginleştirecektir.
9) Temel fotoğraf eğitimi
Hepsinden daha önemlisi eğer temel fotoğraf çekim tekniklerini bilmiyorsanız bu konuya hakim değilseniz düğün fotoğrafı çekimi yapmayınız.
  Alıntı Hızlı Cevap