Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2015, 19:27   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebeklerde Soğuk Algınlığı Neden Olur?



Bebekler, doğdukları ilk sene en az bir kez soğuk algınlığı geçirirler. Soğuk algınlığına yol açan yüzlerce virüs vardır. Her şeyi elleri ve ağızlarıyla keşfeden bebeklerin bağışıklık sistemi daha gelişmemiş olduğu için virüslere karşı koyamaz. Böylelikle bebeklerin organizmaları kolayca ele geçirilmiş olur.
  • Sonbahar ve kış aylarında evin içinde bir virüs kişiden kişiye daha çabuk yayılır ve bebekler de bu mevsimlerde evde tutulduğundan daha kolay hastalanır. Ayrıca soğuk hava ve içerideki ısıtma bebeğinizin burun zarlarını kurutarak soğuk virüsünün içeri girmesine imkan sunar.
  • Bebekler diğer çocuklarla zaman geçirmek isterler. Çocukların el yıkama, hapşırma ve öksürme konusunda dikkatli olmadıkları düşünüldüğü zaman virüs kapma risklerinin yüksek olduğu görülür. Evde okul çağındaki kardeşlerinin olması riski daha da arttırır.
Bebeklerin soğuk algınlığına mı yoksa başka bir hastalığa mı yakalandığını anlamak genelde zordur.
  • Bebeklerde soğuk algınlığının en çok görülen belirtileri burun akıntısı ve tıkanıklığı, hapşırık, öksürük şeklinde olabilir.
  • Diğer belirtileri ise sinirlilik, uyuma güçlüğü, emzirirken sorun yaşama, vücut ısısının çok yükselmesi şeklinde sayılabilir.
  • İlerleyen soğuk algınlıkları bebeğin beslenmesinin bozulmasına yol açar. Daha da ilerledikten sonra solunum bozulmalarını beraberinde getirir.
  • Sürekli ağlayan, özellikle inleyerek ağlayan bebeklerde soğuk algınlığı çok ileri safhadadır. Daha da ilerlerse zatürre gibi ağır hastalıklara sebep olabilir.
  • Soğuk algınlığına yakalanmış bir bebek oyun oynamaya devam eder ve yemesi normaldir. Eğer hastalık daha ciddiyse bebek güçsüz ve huysuzdur.
  • Soğuk algınlığı başlama ve bitiş aşamalarıyla beraber 10 gün kadar sürer. Grip gibi hastalıklarsa daha hızlı belirti verir. Alerjiler ise daha uzun sürer ve ateşe neden olmazlar.
Soğuk algınlığına karşı en iyi savunma ise havaya öksürmemek ve hapşırmamak, sabun ve bol su kullanmaktır. Özellikle hastalığın ilk birkaç gününde bebeğin hasta insanlardan uzak tutulması gerekir. Yeni doğan bebeklerle toplu mekanlara girilmemelidir. Bebeklerin oyuncakları ve emzikleri sık sık temizlenmelidir.
  Alıntı Hızlı Cevap