Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2015, 19:20   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Hamileyken Araba Kullanmak Sakıncalı mı?



Anne adaylarının hamilelik döneminde hem kendi, hem de bebeklerinin sağlıkları için daha dikkatli olmaları gerekir. Bu dönemde anne adaylarının beslenme ve egzersizlerin yanında günlük yaşamdaki çoğu alışkanlıklarında da değişikliklere gitmeleri gerekebilir. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde dikkat etmeleri gereken noktalardan birisi de araç kullanımıdır. Birçok anne adayı hamilelikte araç kullanımının bebeklerine zarar verebileceğini düşünerek bundan kaçınmaktadırlar. Peki, araç kullanımı acaba anne adaylarını ne şekilde etkiler?
Hamilelikte Araç Kullanımı Sakıncalı mıdır?
Normal koşullarda hamilelikte anne adayının araç kullanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ancak Anne adaylarının öncelikle araç kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Bazı özel durumlarda anne adayının araç kullanması sakıncalı olabileceği için bu duruma dikkat edilmesi gerekir.
Anne adayı doktordan araç kullanımı ile herhangi bir problem olmadığını öğrendiğinde rahatlıkla araç kullanabilir. Ancak hamilelikte araç kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, zorunlu haller dışında hamileliğin 30. haftasından sonra araç kullanılmamasıdır. Çünkü bu dönemden sonra hamilelerde ani şeker düşmeleri ve ani tansiyon düşüklükleri yaşanarak araç kullanımında tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca hamileliğin bu safhasında anne adaylarındaki dikkat dağınıklıkları ve konsantrasyon eksiklikleri de daha fazla olduğundan araç kullanmaları uygun değildir.
Hamilelikte araç kullanımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise emniyet kemeri kullanımıdır. Belirginleşen karından dolayı anne adayları rahatsızlık yaşamamak için emniyet kemeri kullanmama yoluna kesinlikle gitmemelidirler. Hamilelikte emniyet kemeri kullanımında, kemerin beli saran kısmının göbeğin alt kısmından geçirilmesine; vücudu çapraz şekilde saran kısmın ise göbeğin üzerinden değil de üst kısmından geçirilmesine dikkat edilmelidir. Bu şekilde ani bir yavaşlama da ya da kaza anında emniyet kemerinin anne adayının karnındaki bebeğe zarar verme ihtimali en düşük seviyeye indirilmiş olur.
Bu önlemlerin yanında eğer anne adayı araç kullanımı esnasında strese giriyor ve kendisini çok kasıyorsa, bu durumda anne adayının stresten uzak durmak ve hamilelik ağrılarının yanında kas ağrıları yaşamamak için hamilelik döneminde olabildiğince araç kullanımından kaçınması gerekir.
  Alıntı Hızlı Cevap