Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2015, 22:14   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart İkinci Hamilelik Nasıl Olur?



Anne olmak birçok kadın için özel ve unutulmaz bir deneyim. Hamilelik ile başlayan süreç, bir ömür sürecek bir annelik yolculuğunun habercisidir. Heyecanlı olduğu kadar meşakkatli de bir süreç olan gebelik dönemi kadınları fizyolojik ve psikolojik olarak zorlasa da doğumla birlikte sonsuz bir öğrenme süreci başlar. Annelik ve babalık sorumluluğunu taşıyabildiğine inanan ve bebek sahibi olmanın hayatlarına kattığı değeri fark eden eşler kimi zaman ilk çocuklarına kardeş olsun diye kimi zaman kendi annelik ve babalık deneyimlerini tekrarlamak için ikinci bebeği düşünürler. Ve kadın için ikinci hamilelik dönemi başlar.
Hamilelik her ne kadar sınırları belli olan bir süreç gibi görünse de her kadında hatta aynı kadında tekrar eden hamileliklerde dahi farklılıklar vardır. İkinci hamilelikte anne adayını bekleyenler:
  • Evde ilginizi bekleyen bir çocuğunuz olduğu için özellikle gebeliğin son dönemlerinde artan kiloyla da birlikte daha yorgun bir hamilelik dönemi geçirmeniz muhtemel.
  • Rahim ilk gebelikte esnediği için, ikinci gebeliğinizde karnınız daha çabuk belli olabilir ve muhtemelen 3.ayda hamile kıyafetleri giymek zorunda kalabilirsiniz.
  • İlk hamilelikte vücut neyle karşılaşacağına hazır olmadığından normal seyreden kilo kadının karnının şişmesiyle aniden artış gösterir. Ancak ikinci hamilelikte vücut gebelik deneyimi yaşadığından daha dengeli bir kilo alımı gösterir.
  • Hamilelikler birbirinden farklı olduğu için ilk hamileliğinizde karşılaşmadığınız bulantı gibi semptomları yoğun şekilde yaşayabilirsiniz ya da tam tersine ilk gebeliğinize nazaran çok daha rahat bir gebelik dönemi yaşayabilirsiniz.
  • Gebelikte sık görülen varis, mesane sızıntısı, pelvis eklem ağrıları, hemoroit gibi rahatsızlıklara karşı nasıl savaşacağını öğrenen vücut ikinci gebelikte bu rahatsızlıklara karşı bağışıklık kazanmış olur.
  • Normal doğumla bebeğinizi dünyaya getirmeniz rahim ağzınız esnediği için çok daha kolay olacaktır.
  • İkinci doğumda rahim kasılmalarınız daha ağrılı olması muhtemeldir.
İkinci gebelikte bir diğer önemli mesele ilk çocuğunuzu kardeş fikrine hazırlamak ve bu durumun onu değersizleştirmediğini onunla paylaşmaktır. Bunun için ilk çocuğunuzun bebekle ilgili sorularını detaylı olarak cevaplandırın, bebek bakımıyla ilgili merakını giderin. Bebek için alışverişe gittiğinizde onun da kardeşi için bir seçim yapmasına izin verin. Bebek dünyaya geldikten sonra ilk çocuğunuzla birebir ilgilendiğiniz vakitler yaratmayı ihmal etmeyin. "Bebeğe zarar verir." düşüncesini kafanızdan atın ve onun da bebek bakımının bir parçası olmasına izin verin. Örneğin bebeğin üzerini örtmesi gibi basit görevlerle ilişki kurmasını sağlayın.
  Alıntı Hızlı Cevap