Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2015, 21:57   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Gebelikte Akıntı Nedenleri



Gebelik şikayetleri her anne adayında farklılık göstermekle beraber genel hatlarıyla bir çizgi belirlenebilir. Gebelik bulantı ve kusmaları, gebelik şekeri, gebelik kasık ağrıları, gebelik akıntıları gibi genel şikayetlerden bahsetmek mümkündür.
Gebelikte akıntı, sık yaşanan bir durumdur. Gebelik öncesinde olmayıp gebelikle beraber ortaya çıkmış vajinal akıntılar gebeliğin getirdiği fiziksel değişimlerden kaynaklıdır ve çoğunluğu herhangi bir tedavi gerektirmez.
Gebelikte vajinal akıntının nedenleri nelerdir?
Gebelikte birçok hormonun salgılanış miktarında değişimler meydana gelir. Bu hormonların başında ise östrojen hormonu gelir. Östrojen hormonunun salgısındaki artış nedeniyle vajinal akıntılar oluşabilir.
Bakteriyel enfeksiyonlar, vajinal akıntının en sık rastlanan nedenidir. Bu enfeksiyonun neden olduğu akıntı kokuludur. Salgıladığı koku balık kokusuna benzer. İnce kıvamda, gri renkte ve homojendir. Bu akıntı erken doğum riskini arttırır. Bu nedenle tanı konduğu taktirde mutlaka tedavi edilmelidir.
Gebelikte sık rastlanan bir durum olan mantar, vajinal akıntıların kaynağıdır. Mantar kaynaklı akıntıların en belirgin özelliği kokusuz, peynir kesiği ve beyaz renkteki akıntıdır. Bunun yanında fazlaca kaşıntıya neden olur. Bu kaşıntıdan kaynaklı tahrişe bağlı olarak kızarıklıklar oluşur. Mantardan kaynaklı vajinal akıntı, anne adayının dayanamayacağı ya da baş edemeyeceği sıkıntıları yoksa tedavi gerektirmez. Şikayetler belirginse ve anne adayı bu durumdan fazlaca sıkıntı duyuyorsa basit birer tedavi yöntemi olan krem ve fitillerle uygulama yapılır.
Trichomonas vajiniti anne adaylarında çok yaygın olarak görülmemekle birlikte karşınıza çıkabilir. Belirtileri köpüklü, kötü kokulu, sarımsı renkteki akıntıdır. Bunlara ek olarak kaşıntı da kendini hissettirebilir.
Gebelik akıntılarını en aza indirmek için basit önlemler alabilirsiniz. Bunlardan bazıları pamuklu çamaşır giymek, sık sık çamaşır değiştirmek, çamaşırları yüksek ısıda yıkamak ve yıkadıktan sonra mutlaka ütülemek gibi. Ayrıca yıkama esnasında mümkünse çift durulama yaptırın ya da toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanmaya çalışın, aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durun ve cinsel birliktelik esnasında prezervatif kullanmaya özen gösterin.
  Alıntı Hızlı Cevap