Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2015, 21:45   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Gebelikte Neler Yenmemelidir?



Gebelik süresince anne adaylarının dikkatli ve bilinçli olarak beslenmesi gerekmektedir. Çünkü annelerin hamileyken yediği veya yemediği yiyecekler hem bebeğini hem de kendisini etkiler. Bu nedenle gebelik süresinde anne adayının beslenmesinde yemesi gerekenler olduğu gibi yememesi gerekenlerde vardır.
Gebelikte neler yenmemelidir?
  • Hazır yiyecekler anne adaylarının yememesi gereken besinlerdir. Bu tür yiyecekler içinde birçok kimyasal madde içerir. Genelde tuz ve şeker oranları da yüksektir. Ayrıca şekerlemeler, mayonez, kızarmış yiyecekler de yenmemesi gereken besinlerdir.
  • Gebelik boyunca yumurtayı da çok pişmiş ve sert olarak yemek gerekir. Az pişmiş yumurta, gebelik süresinde bakteri ürettiğinde gıda zehirlenmesi veya çeşitli bağırsak enfeksiyonuna sebep olabilir.
  • Gebelikte çiğ et kullanımına dikkat etmek gerekir. Salam, sosis, sucuk ve pastırma gibi yiyecekleri kullanmamaya özen göstermek gerekir. Çiğ et içindeki bakteriler hamile olmayan kişilere bile zarar verirken hamile olanlarda bebeğe de zarar verir.
  • Gebelik boyunca anne adaylarının karaciğer yememesi gerekir. Çünkü karaciğer çok yüksek oranda A vitamini içerir. Bu durumda anne karnındaki bebeğe zarar verir.
  • Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirlerde sağlıklı değildir. Pastörize edilmemiş peynirlerde düşük yapmaya ya da erken doğuma sebebiyet veren bakteri bulunur. Pastörize sütten yapılmış her türlü peynirler rahatlıkla yenebilir.
  • Et ve tavuklar da çok pişmiş olarak tüketilmelidir. Buzluktan çıkan etleri de iyice çözdürdükten sonra pişiriniz.
  • Gebelik süresinde balık tüketimine de dikkat etmek gerekir. Konserve balık tüketilmemelidir. Ton balığı haftada en fazla 1-2 kere yenebilir. Ton balığında fazla miktarda civa bulunduğu için anne karnındaki bebeğin sinir sistemine zarar verebilir. Palamut, lüfer, sardalya, uskumru gibi balıklarda haftada 1 veya 2 defa tüketilebilir.
  • Midye, karides, ve istiridye gibi çiğ veya az pişmiş kabuklu deniz ürünlerini de tüketmemek gerekir. Bu deniz ürünleri gıda zehirlenmesine sebep olabilir.
  • Gebelik süresinde fıstık ve fındık gibi kuruyemişlerden de uzak durulması gerekir. Bu tür kuruyemişler anne karnındaki bebeği olumsuz etkiler. Bebek doğduktan sonra alerjik rahatsızlıklar görülebilir.
  • Kafeinli ve alkollü içecekleri tüketmemek gerekir. Aşırı derecede kafeinli içecekler tüketilirse anne karnındaki bebek olumsuz etkilenir.
  Alıntı Hızlı Cevap