Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2015, 21:36   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Puset Nasıl Bağlanır?



Puset olarak bilinen ve bebeklerin rahat taşınmasını sağlayan, Türkçe karşılığı “Ana kucağı” olan bu bebek kullanım aracı, taşımada anne-baba ya çok kolaylık sağlayan bir gereçtir. Evde, dışarıda hatta arabalarda kullanıma müsait olan bu çok kullanışlı araç, bebeğin rahat etmesi için üretilmiştir.
Puset alırken; en önemli husus, bebeğin veya çocuğun kilo-boy orantısına göre satın almaktır. Dar veya kısa olması kullanımda zorluk çıkaracaktır. Yine aracın tentenelerinin hafif olması taşıyan kişi içinde kolaylık olacaktır. Pusetlerde, mevcut olan bebeğin başını koyması için bulunan pedlerin pamuklu kumaştan olması bebeğin terlememesi için en uygunudur. Bu pedler sayesinde bebeğin başı sabit kalarak daha rahat uyumasını sağlar.
Bunun yanında çok kullanışlı özelliği olan ve arabanızda kullanmanız için yaş-kilo-boy standartlarına göre farklı şekillerde dizayn edilen pusetlerin otomobile bağlantısı; yeni doğan 0-13 kg, 9-18 kg, 15-36 kg gibi standartlarda üretilen pusetlerin her birinin bağlantı şekli farklıdır. O anlamda ürünü aldıktan sonra bağlantı kılavuzuna bağlı kalıp, adımları uygulayarak araca bağlantısı yapılmalıdır.
Yeni doğan bebek araba koltukları aracın gidiş yönünün tersine gelecek şekilde bağlanılmalıdır. Bu şekilde olası bir kazada, bebeğin gelişimi yeni olduğundan bebeğin yaslanması düşünülerek tasarlanmıştır. Kesinlikle puseti yan veya araç yönünde koymamak gerekir. Bu en sık yapılan hatadır. Puseti araca bağlantı yaparken; emniyet kemerini pusetin üzerinde olan yuvalardan geçirilir. Bu yuvalardan geçirdikten sonra emniyet kemerini bağlantı yerine takılır.
2003 sonrası üretilen Avrupa araçlarının çoğunda izofix denilen, bağlantı güvenlik mekanizması vardır. Bu araçların arka koltuklarında; oturma ve yaslanma bölgesinin tam arasında bulunmaktadır. Bu bağlantıya oto koltukları yani pusetler takılırken; pusetin arka kısmında, araç koltuğunun şasesine bağlı olan kancalara gelecek şekilde iki tane metal çubuk mevcuttur. Bu çıkıntıları koltuğun içinde yuvalarına direkt takılır, araç içerisinde bebeğinizin güvenliği sağlanmış olur.
İzofixsiz araçlarda ise; otomobilin emniyet kemerinden yararlanarak puset bağlanır. Bazı pusetler, araca daha kolay bağlantı yapabilmek için, ikiye ayrılır. Böylece daha kolay bağlantı yapılabilir. İkiye ayırdıktan sonra pusetin iki yanında bulunan kancalardan, emniyet kemerini geçirip kemeri sıkıştırıp, emniyet kemerini bağlantı yerine takılır. İkiye ayrılan puset kapatıldıktan sonra; bebeği koltuğa oturtarak; pusette mevcut olan emniyet kemerini de bebeğin üzerinden geçirilir. Kemer iyice gerildikten sonra, güvenli bir şekilde seyahate hazırlanılmış olunur.
  Alıntı Hızlı Cevap