Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2015, 21:35   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebeklerde Alerji Nasıl Geçer?



Bebeklerin bünyesi yetişkin bir insanın bünyesinden farklı özellikler gösterir. Bu özelliklerin başında ise aşırı hassasiyet ve alerji durumu gelir. Bebeklerde alerji durumu sık karşılaşılan bir durumdur ve basit tedavi yöntemleri ya da önleyici yollarla kontrol altına alınabilir.
Bebeklerde alerji belirtileri nelerdir?
  • Bebeğinizin burnu saman nezlesne benzer şekilde devamlı akar. Başka bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen burun akıntısı devam eder. Kimi bebeklerde ise bu durumun tam tersi yaşanır. Burun tıknaıklığı yoğun olarak kendini hissettirir. Bebek nefes alamaz, nefes almak için ağzını kullanmaya çalışır, uykuya geçişte zorlanır.
  • Alerjenlerin etkili olduğu durumlarda bebeğinizde bir huzursuzluk sezersiniz.
  • Yüz çevresinde ve özellikle gözlerinde şişlikler varsa bu durum da bebeğinizde alerji olduğunu gösterir.
  • Kimi bebeklerde kusma durumu da sıkça görülür. Ancak bu durum her alerji durumunda kendini göstermez.
  • Bazı durumlarda ciltte ciddi döküntüler gözlemlenir.
Bebeklerde alerji nasıl geçer?
Alerji tedavisinin tam ve net sonuç vermesi için alerjinin kaynağının belirlenmesi önemlidir. Neticede her alerji durumunun müdahale şekli farklıdır. Bununla birlikte alerji için sık başvurulan doğal yöntemler bulunur.
Bebeğinizin alerji teşhisini siz kendiniz koymaya kalkmayın. Bunun yerine şikayetlerinizi ya da sadece gözlemlerinizi doktora anlatarak teşhisi doktorun netleştrmesini sağlayın.
Eğer bebeğinizin inek sütüne alerjisi varsa bir süre bebeğinize kesinlikle inek sütü vermemeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde yumurta alerjisi teşhisi konan bir bebek yumurtadan ve yumurtanın içine girdiği tüm diğer yiyeceklerden uzak durmalıdır.
Bunları destekleyici nitelikte antihistaminik ilaçlarla tedavi sürecini desteklemelisiniz. Bu grup ilaçlar basit özellikte ilaçlardır.
Eğer ileri düzey bir alerji durumu varsa bebeğinizin tedavi sürecinde kortizonlu iğnelere başvurulur.
Besin alerjisi olan çocukların ilk bir yılda yarısından fazlası bu olumsuz durumu üzerlerinden atmayı başarır. Zaman, alerji tedavisinde bebeklerde en büyük yardımcıdır. Bir yaşına gelip alerji durumundan kurtulamamış bebek iki yaşına geldiğinde alerjiden % 65 oranında kurtulur. Üç yaşına geldiğindeyse % 85 alerji durumu son bulmuş olur.
  Alıntı Hızlı Cevap