Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ekim 2015, 20:15   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebeklerde Kulak Kiri Nedenleri



Kulak kiri, doğal döngüsü içinde kuruduğunda kulaktan kendisi düşmektedir. Ancak kulak kirinin hızlı birikmesi ve kulaktan kendisinin düşememesi durumunda kulak kiri sorun olarak karşımıza çıkar.
Bebeklerde kulak kiri neden oluşur?
Kulağın yapısında seruminöz bezleri bulunur. Bahsettiğimiz bezler kulaktaki kılların olduğu bölgede bulunur. Bu bezler açık ya da koyu sarı, kahverengimsi, bal renginde kendilerine özgü bir salgı üreterek dış kulak yolundan geçmek isteyen toz, kir gibi partikülleri tutar ve iç kulağa geçmelerine engel olur. Diğer bir ifadeyle salgının, kulak kanalını kayganlaştırıcı ve koruyucu, mikroplara karşı kalkan görevi gören bir özelliği vardır.
Serumen bunca faydalı özelliklere sahip olmasına karşın çoğu zaman kulak kiri olarak değerlendirilir ve sık sık temizlenmek yoluyla yok edilmek istenir. Oysa ki serumen salgısını sıkça temizlemek kulakta kuruluğa neden olur.
Kulak kiri diğer insanlarda olduğu gibi bebeklerde de kulağın kendi kendine ürettiği, var ettiği doğal bir salgıdır. Kimi bebeklerde kulak kiri olarak adlandırılan serumen salgısının fazla görülmesi, kiminde ise daha az görülmesi tamamen bünyesel bir durum olup bu serumen salgısı kulak tarafından düzenli olarak dışarı atılır. Kulak kirinin dışarı atılması çenenin düzenli hareket etmesi sonucu gerçekleşir.
Kulağın kulak kirini dışarı atma özelliği olmasından dolayı sizin müdahale etmenize gerek yoktur. Kulak çubuğuyla ya da başka sivri bir aparatla temizlemeye çalışmak kulak kirini daha içeri itebilir ve bunun sonucunda bu kir iç tarafa yapışarak işitme zorluğunun doğmasına neden olabilir.
  Alıntı Hızlı Cevap