Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2015, 20:58   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebeğin Burnu Nasıl Açılır?



Bebeklerde burun tıkanıklığının olmaması için iyi beslenmesine, yeterli C vitamini alıyor olmasına ve bol su tüketmesine dikkat etmek gerekir.
Bebeğinizde ciddi bir burun tıkanıklığı var ise ve şiddetli ağlıyorsa bu paniklemesine ve nefes alırken iyice zorlanmasına neden olabilir. En çabuk çözüm ufaklığın burnuna okyanus suyu damlatarak, ardından burun aspiratörü ile temizlemektir. Okyanus suyu ve burun aspiratörünü eczanelerden temin edebilirsiniz. Okyanus suyu bulamazsanız tuzlu su da kullanabilirsiniz.
Çocuğunuzda hafif bir burun tıkanıklığı var ise şu yöntemleri kullanarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz:
  • Buharlı bir ortamda banyo yapmak bebeğinizin üst solunum yollarının rahatlamasını sağlar. Bunun için bebeğinizi yıkamadan önce küveti kaynar su ile doldurup banyonuzun kapısını bir süre kapalı tuttuktan sonra banyo yapma işlemine başlayabilirsiniz.
  • Yüksek yastık kullanımı da solunumu rahatlatan bir yoldur.
  • Burun tıkanıklığını açmak için bebeğinizi yatağının yakınına mentol kokusu yayan karışımlar koyabilirsiniz.
  • Odaların nemli olması rahat nefes almayı kolaylaştırır. Bu nemi sağlamak için soğuk buhar makinesi kullanabilir ya da kaloriferleriniz yanıyor ise peteklerinizin üstüne kaplarda su veya nemli havlular koyabilirsiniz.
  • Odaların nemli olmasının yanında havalandırılıyor olması da rahat nefes alabilmek için önemli bir etkendir. Havasız bir ortamda uzun süre kalmak zorunda iseniz ara ara bebeğinizi mutlaka dışarı çıkarınız.
  Alıntı Hızlı Cevap