Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2015, 20:46   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Boş Gebelik Nasıl Olur?



Gebelik kesesinde embriyo olmaması durumuna boş gebelik adı verilir. Normal gebeliklerde yumurta oluşur. Çiftleşme sonucu yumurta ile sperm döl yatağında birleşir ve döllenir. Döllenen yumurta embriyoyu oluşturur. Döllenen yumurta dört hafta kadar bir sürede tüplerden geçer. Tüplerden geçen yumurta rahime düşer ve rahim duvarına tutunur. Hücreler burada gelişir ve gebelik kesesini oluşturur.
Boş gebeliğin nedenleri krozomal bozukluklardır. Krozomal bozukluklar genetik değildir. Bir döllenmede görülürken başka döllenmede görülmeyebilir. Boş bir gebelikte bir diğer neden ise yumurta ve sperm kalitesinin düşük olmasıdır. Birçok düşük yapan bireyde sebep boş gebeliktir.
Boş gebelik tekrarlayabilir veya tekrarlamayabilir. Bunu kişi hamile kalmadan bilemez. Ancak iki - üç kere ard arda boş gebelik yaşayan bireyin bir doktora başvurup tedavi görmesi gerekebilir. Boş gebeliğin belirtileri normal gebelik ile aynıdır. Kişi ultrason cihazında gebelik kesesinde embriyonun veya kalp atımlarının olmadığını anlayana kadar boş gebelik olduğunu fark edemez.
Boş gebelik yaşayan birisi gebelik kesesini kürtajla aldırır. Başka bir tedavi yolu yoktur. Boş gebelik yaşayan birisi en kısa zamanda kürtaj olması önemlidir. Boş gebelik tanısı konulmadan önce birey bir veya iki hafta düzenli olarak izlenmelidir. Hekim boş gebelikten emin ise kürtaj kararı almalıdır.
  Alıntı Hızlı Cevap