Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2015, 20:44   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Emzik Ne Zaman Verilmeli?



Emmek, bebeklerde zaman içinde öğrenilerek geliştirilen bir dürtüdür. Anne memesini emmeyi öğrenmek, çocuğun beslenmesi açısından oldukça önemlidir. Ancak, bu zaman dilimi haricinde, beslenmeden arta kalan zamanlarda bu isteği karşılamanın emzik yardımıyla yapılması yaygın kullanılan bir yöntemdir.
Genel bir düşünce yapısı itibariyle, aileler bebeklerine emzik verip vermeme konusunda tereddüt yaşamaktadır. Ancak korkulanın aksine, emme işlemi bebekleri sakinleştirip yatıştırdığından dolayı, emzik kullanmak o kadar da korkulacak bir durum değildir. Emmek bebeklerde bir rahatlama sağladığından, emzikle tanışmak çoğu bebeğin ihtiyaç duyduğu bir gereksinim olmaktadır.
Emzik ile ilgili yaşanan tereddütler, genelde “Emzik kullanmaya hangi zamanda başlanmalı ve hangi zamanda bıraktırılmalı?” konusu üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ilk husus, bebek 1 aylık olana kadar emzik verilmemesi gerektiğidir. Bebek, anne memesini emmeye alışmadan önce emzikle tanışırsa, memeye alışma süreci uzayabilmektedir. Ancak, bebek anne memesini ememiyor ve biberon yardımıyla besleniyor ise, bu bekleme sürecine gerek kalmamaktadır. Emzik, bebekler üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olsa da günün her zaman diliminde değil, uyku hazırlığında veya bebek çok huzursuzken kullanılması daha doğru olacaktır. Emzik kullanımının 10 ay süre ile ya da en geç 2 yaş dolana kadar bırakılması uygun olacaktır.
  Alıntı Hızlı Cevap