Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2015, 22:22   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart 9 Aylık Bebek Beslenmesi



Minik bebeğinizin siz gözünüzü açıp kapayan kadar büyüyüp anne sütünün dışındaki gıdaları tüketmeye başladığı dönem olan 9. ay, beslenme anlamında geçiş dönemini atlattığınız aydır. Bu dönemde artık ek besin adıyla andığınız besinlerin tümü ek besin olmaktan çıkıp asıl besin olmuştur. Bebekler için en sağlıklı beslenme anne sütüyle desteklenen beslenme şeklidir. Bu düşünce her zaman aklınızın bir köşesinde kalmalı ve eğer bebeğiniz reddetmiyorsa 2 yaşına girene kadar anne sütü almalıdır.
Bebeğinize 9. ayında hangi besinleri verebilirsiniz?
9. ayın başlangıcında bebeğiniz etten tutun da buğdayla hazırlanmış yemeklere, yumurtanın her çeşitinden balığa kadar türlü besin maddesiyle tanışabilir.
Protein bebek beslenmesinde çok çok önemlidir. Günlük beslenmede mutlaka bir kez bebeğinize et ve türevi yiyeceklerden verin. Her bebeğin gelişim hızı farklıdır. Bu nedenle de bu kritik dönemde bazı bebekler iştahlı ve istekli davranırken bazı bebekler isteksiz davranabilir. Hatta besinleri reddetmeleri bile normaldir. Anne bebeğini iyi gözlemlemeli ve ihtiyaçlarına göre yaklaşmalıdır.
Bebeğinize verdiğiniz her gıdayı üç gün süreyle vermeye devam ederek vücudunun verdiği tepkiyi takip edin. Kabızlık, gaz ve reflü gibi sorunlar yaşaması normaldir. Bu olumsuzluklar zaman içinde azalacaktır.
İnek sütü bu dönemde yasaklılar listesindedir. 12 ayın bitiminde inek sütüne geçebilirsiniz. Bununla birlikte yumurtanın beyazından da uzak durmalısınız. Bu besin grubunun bebeğe verilmemesinin nedeni henüz sindirim sisteminin tam gelişmemesi ve alerji tehdidinin bulunmasıdır.
1 günlük örnek beslenme tablosu:
  • En az 5 kez anne sütü (bebeğiniz anne sütü almıyorsa devam sütü vermelisiniz.)
  • 1 porsiyon süt ürünü ( yarım bardak yoğurt ya da 1 kibrit kutusu peynir verebilirsiniz.)
  • 1 porsiyon meyve ( 2 adet kayısı ya da mevsim meyvelerinden oluşmuş yarım bardak meyve püresi )
  • 1 porsiyon sebze ( 2 çorba kaşığı isteğe bağlı seçilmiş sebzelerden hazırlanmış sebze püresi )
  • 6 – 7 kaşık tahıllı muhallebi
  • 1 porsiyon muhallebi (1 adet köfte ya da yumurta sarısı ya da 2 çorba kaşığı yeşil mercimek verebilirsiniz.)
  Alıntı Hızlı Cevap