Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2015, 22:09   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Kızamıkçık Belirtileri



Kızamıkçık hastalığı, virsülerin yol açtığı kızamık ile karıştırılmaması gereken bir hastalıktır. Bazı yönlerden kızamığa benzemekle birlikte farklı belirtileri vardır. Kızamık gibi deride yıpranmalara sebep olur ve bulaşıcı özellikler taşır. Fakat belirtiler daha açık renkli ve hafiftir. bu yüzden farkedilmesi zor olmaktadır. Virüsün kuluçka süresi yaklaşık olarak 2-3 hafta civarındadır, ve insanlar üzerinde birçok belirtiye sebep olmaktadır.
Kızamıkçık hastalığının insanlar üzerindeki belirtileri nelerdir?
  • Hastalık etkileri göstermeye başladığında bazı hastalarda hafif ve pembe renkli döküntüler oluşmaya başlar. Bu döküntüler yüzde başlayıp tüm vücuda yayılabilmektedir. 2.günden sonra meydana gelen döküntüler yavaş yavaş azalmaya başlar, 3.günün sonunda yok olurlar. Fakat bazı hastalarda döküntü oluşmama ihtimali vardır.
  • Cilt üzerinde meydana gelen döküntüler yaklaşık olarak 3 gün kadar devam eder, sonrasında kaybolur.
  • Hastalığın en büyük belirtisi kulak arkası bölgelerde ve kafanın arka bölgesinin alt kısımlarında bulunan lenf bezlerindeki anormal derecede büyüme meydana gelmesidir. Bu lenf bezlerindeki büyüme bazı durumlarda döküntülerden önce kendini gösterebilmektedir.
  • Ağız iç bölgesinde bazı lekelerin meydana gelmesine neden olabilmektedir.
  • Eklemlerde iltihaplanmalara ya da ağrılara yol açabildiği belirlenmiştir.
  • 2-3 haftalık kuluçka dönemi bittikten sonra şiddetli olmayan hafif ateş yükselmelerine sebep olabilmektedir. Ayrıca bununla beraber başağrısı, nezle ya da öksürük gibi problemlere yol açmaktadır.
  • Gözlerde kırmızılık oluşmasına neden olmaktadır.
  • Çok seyrek de olsa kulakta ve beyinde iltihaplanma görülme riski vardır.
Kızamıkçık belirtilerine karşı alınması gereken önlemler nelerdir?
  • Kızamıkçık belirtileri hafif olduğu için bazı durumlarda tanı konulamaz. Fakat kişi eğer kızamıkçıktan şüpheleniyorsa doktora görünmesinde fayda vardır.
  • Ayrıca, kızamıkçık hamile olan kadınlar için ya da hamile kalmayı düşünenler için tehlikeli olabilmektedir. Çünkü hamileliğin ilk aylarında kızamıkçık virüsü bebek üzerinde ölümle sonuçlanabilecek şekilde olumsuz durumlara yol açabilmektedir. Bu sebeple önlemler dikkatli bir şekilde alınmalıdır. Doktor kontrolünde gereken tahliller ve testler yapılmalıdır. Aksi takdirde bu virüse maruz kalan bebeklerde doğuştan kalp rahatsızlıkları, gelişimde problemler, zeka geriliği gibi birçok problem meydana gelebilmektedir.
  Alıntı Hızlı Cevap