Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2015, 22:01   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Gebelikte Grip Belirtileri



Hamilelik döneminde vücut olduğundan daha zayıf hale gelir. Bağışıklık sistemindeki bu zayıflık anne adaylarını genel olarak hastalıklara karşı savunmasız hale getirir.
  • Gribi asla hafife almayın. Hamilelerdeki grip hem anne hem de bebeğin sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir.
  • Grip hamilelerde hızla gelişen bir hastalıktır. Erken doğum riskini arttırdığı gibi, zatüreye neden olarak bebeğin kaybedilmesine varan ciddi sonuçlar doğurabilir.
Takip Edilmesi Gereken Belirtiler
Grip genellikle burun akıntısı ve tıkanıklığı, hapşırma, boğaz ağrısı, öksürük, titreme, ateş, ve yorgunluk ile başlar. Kusma veya ishal de görülebilir. Hamile kadınlar diğer kişilere göre gribe çok daha kolay yakalanır. Zatürre gibi ileri komplikasyonlara karşı vücut daha savunmasızdır.
Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark etmeniz durumunda hemen acil tıbbi yardım alın:
  • Nefes almada zorluk, nefes darlığı
  • Kanlı veya renkli balgam
  • Göğüste veya karında ağrı, basınç hissi
  • Ani baş dönmesi
  • Şiddetli veya sürekli kusma
  • Bebeğin fazla hareketli olmaması
  • Tedaviye yanıt vermeyen yüksek ateş
Bunları Yapın!
  1. Grip başlangıcını hissettiğinizde ya da grip olmuş bir hasta ile temas ettiğinizde mutlaka doktorunuzdan yardım alın. Doktorunuz tedavi ihtiyacınız olup olmadığına karar verecektir.
  2. Bol bol sıvı tüketin.
  3. Aynı evi paylaşan kişilerden birinde grip varsa 6 metreden fazla yaklaşmayın. Aynı odada bulunmayın.
  4. Hapşırdıktan sonra, yemekten hemen önce ve tuvaletten sonra ellerinizi sık sık yıkayın. En az 15 saniye boyunca tırnak içleri de dahil olmak üzere ellerinizi yıkayın. Ellerinizi yıkayabileceğiniz bir ortam yoksa minimum %60 alkol içeren temizlik mendilleriyle ellerinizi steril hale getirin.
  5. Öksürürken ya da hapşırırken ağzınızı kapatmak için ellerinizi kullanmayın. Elleriniz üzerinden mikrobun yayılması daha kolaydır. Bunun yerine tek kullanımlık peçeteler kullanın. Birkez kullandığınız peçeteyi tekrar kullanmaın ve ortamdan hemen uzaklaştırın.
  6. Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın. Elleriniz ne kadar temiz olursa olsun, dokunduğunuz objeler virüs taşıyor olabilir. Virüsler ve bakteriler sert yüzeylerde 2-8 saat yaşayabilir. Sıkça kullandığınız telefon, TV kumandası, çekmece kulpları, banyo ve mutfak muslukları gibi sert yüzeyleri düzenli aralıklarla dezenfekte edin.
  Alıntı Hızlı Cevap