Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ekim 2015, 20:38   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Aylara Göre Bebeklerde Boy ve Kilo Artışı



Bebeklerin gün gün büyümeleri, annelerin de bu büyümeye eşlik etmeleri gerekir. Ancak yapılması gereken işlerin çokluğu, bebeğin artarak devam eden ihtiyaçları, annenin bunları karşılamaya çalışması hayatın koşuşturmasını var eder.
Bebekler her gün biraz daha büyür, serpilir, değişir. Peki normal seyrinde büyüme gösteren bir bebekte bu değişim ay ay nasıl olmalıdır?
Bebeklerde kilo artış düzeni:
Bebekler taşıdıkları genetik özelliklere ve cinsiyetlere göre farklı gelişim gösterirler. Bu yüzden annenin bebeğini başka bebeklerle kıyaslaması yanlış olur.
Bireysel farklılıklar olsa da bebekler ilk 12 ay içerisinde çok hızlı büyürler. Yeni doğmuş bir kız bebek 3 – 3,5 kilo aralığında, bir erkek bebek 3,5 – 4 kilo aralığında dünyaya gelir. Doğarken vücutlarında şişlikler olabildiği, aynı zamanda da yeterince beslenemedikleri için doğumu takip eden 2 gün içinde doğum kilolarının %10 unu kaybederler. Doğumunun 15. günündeyse eski kilosuna ulaşır.
İlk 6 ayda bebekler düzenli olarak her ay 600 – 1000 gr arasında kilo alırlar. Bu normal seyirdir. 5 ayına ulaşmış bir bebek doğum kilosunu ikiye katlamış olur.
İkinci 6 ayda bebekler hareketlenmenin de etkisiyle 500 – 700 gr arasında kilo alırlar. Bir yaşına ulaşmış bir bebek doğum kilosunu üçe katlamış olur.
Bebeklerde boy artış düzeni:
Gününde doğmuş bir kız bebek 50 - 54 cm aralığında, bir erkek bebek 51 – 56 cm aralığında doğar.
İlk 3 ayda düzenli anne sütü alıp beslenen bebekler 10 cm uzarlar. Bebeğin büyümesiyle beraber tıpkı kilo alımı gibi boy uzaması da yavaşlar.
İkinci 3 ayda bebeklerin boyu 6 – 7 cm, üçüncü 3 ayda ise 5 cm kadar uzar.
12 ayını doldurmuş bir bebek doğum boyunun yarısı kadar uzamıştır.
  Alıntı Hızlı Cevap