Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ekim 2015, 20:31   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebeklerde Sindirim Bozuklukları



Dokuz ay bitmiştir ve bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır. Siz artık annesinizdir ve onu her türlü tehlikeden korumaya adeta yemin etmişsinizdir. Fakat ne kadar dikkat edersek edelim bazen bebeklerimizi bazı hastalıklardan koruyamayız ki bunların en önemlisi bebeğimizin doğar doğmaz yakasına yapışan sindirim problemleridir. Bu sindirim problemlerinden bazıları gaz sancısı, ishal, kusma ve kabızlık gibi bebeğinizin yediği içtiğiyle, anneden aldığı sütten kaynaklanan problemlerdir.
Peki, bu problemlerden nasıl kurtuluruz sevgili anneler? İsterseniz bu problemleri tek tek ele alalım.
Gaz Sancısı: Hemen hemen her bebeğin ortak sorunudur gaz sancısı. Genellikle bebeğiniz 2-3 haftalıkken ortaya çıkar ve 5-6 aylığa kadar sürebilir. Gaz sancısının nedenleri tam olarak bilinmese de annenin yediği, içtiği gaz yapıcı maddelerin sütüne geçmesi, bebeğin emerken fazla hava yutması neden olarak gösterilmektedir. Bebeğinizi göğsünüze yatırıp sırtını sıvazlamanız, ılık banyo, bebek yağıyla karnını ovmanız gaz sancısının giderilmesinde size yardımcı metotlardır.
Kusma: Her çocuk kusar. Özellikle emzirmeden sonra küçük midesinin sindiremediği bir bölüm süt geri gelir. Endişelenmeyin bu bir rahatsızlık değildir. Emzirme pozisyonunuza ve emzirdikten sonra dik tutarak gazını çıkarmasına dikkat etmeniz yeterlidir.
İshal ve Kabızlık: Genelde anne sütünün yanında ek besinlere geçildiğinde ya da anne sütü tamamen bırakıldığında ortaya çıkan bir sorundur. Bebeğiniz yediği bazı besinlere karşı hassasiyet göstermiş demektir. Bebeğinize yedirdiklerinize biraz daha dikkat edip onu daha dengeli besler ve hijyen kurallarına biraz fazla dikkat ederseniz bu sorunu da halledebilirsiniz. Tabiî ki geçmeyen ya da her zamankinden farklı bir durumla karşılaşırsanız doktorunuza mutlaka başvurun.Size ve bebeğinize sağlıklı günler dilerim sevgili anneler...
  Alıntı Hızlı Cevap