Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2015, 22:02   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Göz Kalemi Nasıl Sürülür?



Yüzdeki, insanları en çok etkileyen unsur gözlerdir. Gözler, kişinin bakışını, duruşunu, kısacası her şeyini değiştir. Farklı anlamları taşımalarının yanı sıra, tüm duyguları yaşayan ve yaşatan gözlerdir. Bu yüzden örneğin güldüğünde ya da ağladığında kişiyi ele veren şey de gözleri olacaktır.
Her kadın gözlerinin büyük, çekici ve güzel görünmesini arzular. Bunun için de göz makyajına önem verir. Geceden kalan yorgunluğu, göz makyajıyla kamufle edebilir. Ya da gözaltı torbalarını göz makyajıyla saklayabilir. Kısacacı göz makyajı bu mantıkla değerlendirildiğinde çok iyi bir nimettir.
Göz makyajı sadece kusur örtmek için kullanılmaz. Özellikle gözlerinin küçük olduğunu düşünen kadınlar, göz makyajıyla daha büyük gözler oluşturabilirler.
Peki, göz makyajının içine neler girer? Şöyle ki, göz makyajı diyince göze sürülen her şey bu kategoriye dahil olur. Örneğin rimel kirpiklere sürülür, kirpik gözün bir unsuru olduğu için göz makyajına girer. Ya da far göz kapağının üzerine sürülür. Bu yüzden göz makyajının içerisinde yer alır.
Söz konusu göz makyajıyken, göz kalemini de es geçmek olmaz. Göz kalemi kurtarıcı bir makyaj malzemesidir. Göz kalemi oldukça kullanışlı, taşıması kolay ve hoş görünüm elde etmeye yardımcıdır. Göz makyajı yapılırken, göz kaleminin nasıl kullanılacağı ile ilgili bazı noktalar vardır.
Göz kalemi kullanmak zor değildir. Fakat yapılan bazı hatalarla göz kalemi, gözün kızarmasına hatta gözden yaş akmasına neden olabilir. Önemsiz gibi görülen bu durum ise gözün alerjik bir reaksiyon vermesine yol açabilir. Bu yüzden göz kalemi kullanılmadan, önce göz makyajı için hazırlanmalıdır. Hazırlanmadan kasıt, göz kaleminin ucunun çok sivri olmayacak şekilde kalemtıraş yardımıyla açılmasıdır. Daha sonra bir elle göz kapağının altından tutulup diğer elle kalemi, gözün bir ucundan diğer ucuna kadar sürmek gerekir. İstenilen kalınlığa ve renk seviyesine göre, bu işlem tekrarlanır. Bu işlem yapılırken, göz kaleminin gözün iç kısmına değmemesine özen gösterilmelidir.
Göz kalemi sadece gözün alt kısmına sürülmez. Göz kapağının, kirpiklerle birleştiği kısımlara da sürülebilir. Yöntem aynıdır. Kalem, bir uçtan diğer uca kadar hafifçe sürüklenir. Renk koyuluğuna göre ikinci katta sürülebilir.
  Alıntı Hızlı Cevap