Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2015, 20:50   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Avuç İçi Terlemesi Nasıl Geçer?



Günümüzde birçok kişinin günlük hayatını etkileyen avuç içi terlemesi farklı nedenlere bağlı olarak görülebilmektedir. Peki avuç içi terlemesi neden olur ve bu sık rastlanılan rahatsızlığın önüne nasıl geçilir?
Avuç içi terlemesi daha çok heyecan, stres gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıksa da psikolojik durumlar haricinde ter bezlerinin aşırı çalışması da avuç içi terlemesinin önemli etkenlerindendir.
Vücudumuzda bulunan ter bezlerinin neredeyse yarısı avuçlarda bulunduğu için, strese ya da sıcaklığa bağlı olarak yaşanan terlemeler ilk olarak avuçlarda görülür. Genelde sıcak havalarda görülen bu terleme durumu, kişinin ter bezlerinin çalışma ritmine göre kış aylarında bile yoğun bir şekilde görülebilir.
Strese ve heyecana bağlı olarak yaşanan avuç içi terlemesi, genelde yabancı sosyal ortamlarda, topluluk önünde konuşmada ya da stres bastığı durumlarda salgılanan adrenalin hormonu nedeniyle oluşur.
Çoğu insan, muzdarip olduğu bu dertten kurtulmanın yollarını arar. Piyasada satılan birçok ürün vardır ancak kesinlikle rahatsızlığımızın asıl nedeni anlaşılmadan bu tip ürünlere güvenmemeliyiz. Öncelikle salgı bezlerinin bozukluklarını inceleyen ve tedavisini yapan endokrinoloji bölümüne görünmek gerekir. Burada yapılan tahlillerde bir sorun saptanmadıysa cildiye diye de bilinen dermatoloji bölümüne başvurulmalıdır. Eğer avuç içi terlemesinin nedeni vücut içindeki salgı bezlerinin ya da hormonların dengesiz çalışması değilse psikiyatra görünmekte de fayda vardır.
Avuç içi terlemesinin şiddetine göre değişik tedavi şekilleri uygulanabilir. Terleme, günlük hayatımızı aşırı derecede zora sokmuyorsa eczanelerde satılan ve terlemeyi önleyen losyonlar kullanılabilir.
Terlemenin şiddeti bizi rahatsız edecek derecedeyse botoks tedavisi uygulanabilir. Botoks, hem kalıcı çözüm olmadığı hem de maliyeti biraz fazla olduğu için pek önerilmez.
Eğer terlemeden tamamen kurtulmak isteniyorsa klipsli ETS denilen ameliyat yöntemine başvurulabilir. Koltuk altındaki sinirlere müdehale edip terlemeyi tetikleyen sinirleri devre dışı bırakarak yapılan bu ameliyat, kesin çözüm olarak görülülür. Başarı oranı %99 olarak bilinen bu ameliyat, yarım saatte biter ve kişi normal hayatına devam edebilir. Klipsli ETS, koltuk altı ile ayak tabanı terlemesi ve yüz kızarması için de kullanılan bir yöntemdir.
  Alıntı Hızlı Cevap