Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2015, 21:38   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Karbondioksit Lazer Nasıl Yapılır?




İyi huylu veya kötü huylu deri oluşumlarını tedavi etmek için karbondioksit lazer uzun süredir kullanılan yöntemlerden biridir. Yeni nesil uygulamalarda kısa atımlı ışık enerjisi (ultrapulsed) kullanılır. Ya da ışık ışınları sürekli olarak bir desen ile derideki hassas tabakalara en az ısı hasarı verecek şekilde uygulanır. Bu uygulama ile siğiller, doğum lekeleri, yağ bezeleri, kırışıklıklar ve derideki diğer iyi huylu oluşumları tedavi etmekte kullanılır.
Karbondioksit lazerin uygulama alanları hızla gelişmektedir. Örneğin güneşin sebep olduğu deri hasarlarını ve cilt kırışıklıklarını yenileyebilen bir uygulama olması bu alanda bir devrim yaratmıştır. Tabi ki cilt yenilenmesi için retionik asit ürünleri, C vitamini, losyon, yüz hatlarını düzelten ve kırışıklıkları azaltan toksinler de kullanılabilir. Ancak lazer tedavisi almak isteyenlerin dikkat etmesi geren en önemli şey lazer uygulamaları hakkında yeterli bilgiye ve donanıma sahip bir cerrah bulmaktır.
Genel olarak karbondioksit lazer uygulamaları damardan verilen ilaçlarla birlikte lokal anestezi uygulanarak ayakta yapılır. Tedavi edilecek alanlar uyuşturulur. Duruma göre tedavi edilecek alan genişse genel anestezi de tercih edilebilir. Tedavi süresi 30dk ve 90dk arası değişebilir.
Tedavi sonrası uygulama alanı sarılır ve belirli aralıklarla işlem görmüş olan bölge temizlenir. Daha sonra doktorun önereceği kremler ile uygulama yapılır. Bu tedaviyi hızlandırır. Genel olarak tedavi uygulamaya bağlı olarak 10-21 gün içinde tamamlanır.
Yüze uygulanan lazer tedavisinin bitmesinin ardından uygulama bölgelerinde kızarıklıklar görülebilir. Yağsız bir makyaj ile uygun renkler kullanılarak kızarıklıklar kapatılabilir. Kızarıklıklar ten rengine göre 3-4 ay sürebilir.
Karbondioksit lazer uygulamasının bazı yan etkileri şöyledir:
  • Uygulama bölgesinde akne oluşabilir.
  • Hiperpigmentasyon ( cilt koyulaşması ) yaşanabilir. Kremler ile tedavi edilir.
  • Ağız çevresi uygulamalarında uçuk oluşabilir.
  • Ameliyat sonrası uygulama bölgesinde şişme olabilir.
Tedavi sonrası güneşten korunmak için koruyucu losyonlar kullanılır. En az 15 faktörlük bir güneş kremi kullanılmalıdır. Uygulama sonrası derinin nemli tutulması gerekir. Bunun için doktorunuz bazı kremler tavsiye edecektir.

  Alıntı Hızlı Cevap