Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2015, 21:36   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Tırnak Mantarı Tedavisi




Tırnak mantarı el ve özellikle ayak tırnaklarında görülür. Mantarlar nemli ve ılık ortamları severler. Tırnak mantarı bir enfeksiyondur ve tıptaki karşılığı “onikomikoz”dur. Organizmalar bu hastalığın temel nedenidir. Öncelikle mantarın türü iyi tespit edilmelidir. Tırnak mantarının oluşum nedenleri çok çeşitlidir. Bunlardan biri dar, sivri, sıkı ayakkabılardır. Ayrıca toplu yaşam alanları da bu bulaşmayı kolaylaştırmaktadır. Örneğin spor salonları, havuzlar, soyunma kabinleri, yatılı okullar, cami ve mescitler, kışlalar… Buralarda ortak havlu, terlik kullanımı bulaşma için yeterlidir. Ayağa ya da ele darbe alma da mantara davetiye çıkarabilir. Ayrıca tırnaklarımızı derinden kesmek de buna sebeptir.
Tırnak mantarı bulaşıcı ve tedavisi titizlikle yapılması gereken bir hastalıktır. Bu hastalığın çok çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunun için öncelikle bir cilt doktoruna danışmak gerekmektedir çünkü tırnak mantarı inatçı olabilmekte, doğal olarak kendiliğinden geçmemektedir.
Doktor mantarın durumuna göre ağızdan alınan ilaçlar önerebilmektedir. Yaptığı periyodik kontroller neticesinde tedavi yöntemine ya devam edecek ya da farklı tür ilaçlar önerecektir. Bunun dışında günümüzde artık lazerle tedavi yöntemi de sıklıkla kullanılmaya başlamıştır. Ayrıca değişik firmaların değişik tipte ürünleri de eczanelerde mevcuttur. Tırnak mantarına bitkilerle de çözüm bulunmaktadır. Değişik bitkisel yağlar da enfeksiyonu giderebilmektedir. Örneğin avokado çayı, çörek otu ve elma sirkesi, sarımsak dilimleri, aynısefa kremi… Tırnak mantarı tedavisinde süre 2 ya da 3 ayı bulabilmektedir. Ayak tırnağında oluşan mantar inatçı olabilmektedir. Unutulmaması gereken bir diğer nokta da mantarlı tırnağın kuru tutulmasıdır. Hijyen kurallarına el ve ayaklarda da azami surette dikkat edilmelidir. Mantarlı tırnağa ayrı bir tırnak makası kullanılmalı ve tırnaklar kısa tutulmalıdır. Pamuklu çoraplar tercih edilmelidir. Ayaklar sıkça havalandırılmalıdır. Sabırlı olunmalı ve tedavi yöntemine sadık kalınmalıdır. Çıplak ayakla dolaşılmamalıdır. Tüm bunların haricinde değişik tipte spreyler de tedavinin bir parçası olabilmektedir.

  Alıntı Hızlı Cevap