Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2015, 20:03   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Sallanan Koltuk Nasıl Yapılır?



Sert ahşaptan minderle ya da tamamen kumaşla kaplanmış iskeleti metal malzemeden yapılan sallanan sandalye birkaç farklı dizaynda üretilebilir. Sallanan sandalye üretiminin ilk adımı lazer ya da bilgisayar destekli testere yardımıyla kurumuş ahşabın kesilmesi işlemidir. İmalatta, sağlamlığıyla bilinen akçaağaç, maun ya da meşe tercih edilir. Bilgisayar destekli endüstriyel freze tezgahında geçme yerleri şekillendirilir. Bir parçanın ucunda bulunan geçme yeri, üzerinde delik olan diğer parça ile birleştirilir. Şekillendirici, oturak iskeletinin parçalarını dörder dörder işler. Ardından geçme ve delikler tek tek tutkallanarak birbirine takılır.
Tutkal kuruduğunda ayrılmaz hale gelir. Bu esnada diğer bir otomatik freze tezgahında son rötuşlar yapılır. Ahşap yüzey ince bir zımpara ile zımparalanarak pürüzsüz olması sağlanır. Daha sonra kolçaklar ve koltuk arkalığının eklemlenmesi için bir seri delik açılır. Bu işlem çok önemlidir, zira pozisyon ve açının doğru biçimde oturtulması gerekir. Bu sebeple özel montaj kalıpları kullanılır. Diğer bir aşama, birçok farklı pozisyonu mümkün kılacak multipozisyon mekanizmasının montesidir.
Sandalyenin kollarının üst ve altına yerleştirilen rulmanlar ve salınım oynatma mekanizmasını sorunsuz kılacak diğer parçalar monte edilir. Bu mekanizma oturak iskeletinin altında multipozisyon mekanizmasına bağlanır. Sandalyenin sorunsuz bir şekilde hareketi burada sağlanacak uyuma bağlıdır. Bu noktada çok dikkatli çalışılmalıdır.
Üretimin ikinci aşaması döşemenin kaplanmasıdır. Döşemelik kumaşlar üst üste konup aynı anda, bilgisayar destekli makineler tarafından kesilir. Minderlere fermuar dikilir. Bir vakum pres vasıtasıyla minderler sıkıştırılarak kaplamaların içine sokulması sağlanır. Minderler iki farklı yoğunlukta süngerin çok katlı polyester fiberle yapıştırılmasıyla elde edilir. Bu yolla kullanıcının konforu amaçlanır. Farklı sünger tipleri daha rahat koltuk seçeneklerini mümkün kılar.
  Alıntı Hızlı Cevap