Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2015, 19:47   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Eski Koltuk Nasıl Kaplanır?




Koltuk, mobilya vb ev eşyaları sık sık değiştirilemeyecek kadar pahalı eşyalardır. Bu eşyalarından sıkılanlar ya da eskidiğini düşünenler çoğunluktadır. Yeni bir takım alacak kadar bütçeye sahip olmayanlar ya da koltuklarını atmaya kıyamayanlar en azından koltuklarının kaplamasını değiştirerek bir yenilik yapmak isterler. Bu düşüncede olanlar ilk önce mobilyacılara danışırlar, duydukları uçuk fiyatlar heveslerini kırar, kaplamayı kendileri yapmaya ise cesaret edemezler. Ancak bunu evde yapmak sanıldığı kadar zor değildir.
Bu noktada ilk yapılması gereken evde koltuk ölçülerini almaktır. Koltuk kolları ve koltukların oturma yerleri ölçüldükten sonra koltuk kumaşı satan bir yere gidilir. Ölçüleri almak konusunda hata yapmaktan korkanlar için eğer koltuklarının yüzü çıkarılabilir ise direkt onu alıp götürebilirler. Diğer türlü olsa da sorun olmaz, çünkü koltukların oturma yerlerinin ölçüleri standarttır. Kollarda biraz sıkıntı olabilir sadece.
Kumaş almak bu işin en keyifli kısmıdır. Kumaşçıdaki rengarenk kumaşların tamamını alası gelir insanın. Ancak bu noktada da dikkat edilmesi gerekenler var; hepsinden önce kaymayan, silinebilir, mümkünse leke tutmayan kumaşlar tercih edilmelidir. Tabii bir de o kadar uğraştan sonra memnun kalmak için alınan kumaşlar evin dekorasyonuna uygun olmalıdır.
Kumaşları aldıktan sonra ahşap zımbası, fitil ve silikon tabancası alınır. Bu malzemeler internetten alınabileceği gibi, yapı marketlerinden veya hobi mağazalarından da temin edilebilir. Kumaşlar kol ve oturma yeri ölçülerine göre kesilir. Pratik bilgi olarak kumaşı normal ölçülerinden 5 cm fazla kesmek girinti çıkıntı olan yerlerde daha iyi sabitlemeye yardımcı olur. Tüm bu süreçleri hallettikten sonra sıra kaplamaya gelir. Koltuklar aşağıdan başlayarak kaplanmaya başlanır. Kumaşı gerdirmenin zor olduğu yerlerde ahşap zımbası hayat kurtarıcıdır. Ancak zımba tabancasını kullanırken mutlaka ahşap yüzeye atış yapmaya dikkat edilmelidir, aksi halde kumaş sabitlenmez.
Aslında bu işlemler ahşap zımbası yada fitil kullanmadan sadece silikon tabancası ile da yapılabilir; ancak bunun sağlamlığı tartışmalıdır.
Bu aşamaları da hallettikten sonra minderleri dikme kısmına sıra gelir. Eğer dikiş bilmiyorsanız bu konuda işinin ehli birilerinden yardım alabilirsiniz. Dikişler de hallolduktan sonra geriye sadece yeni koltukların keyfini çıkarmak kalır.

  Alıntı Hızlı Cevap