Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2015, 18:10   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bebek Odası Nasıl Hazırlanır?




Anne ve baba olmak, uzun bir serüvenin başlangıcıdır. Bir bebek sahibi olunacağı, adeta bir muştu gibi yayılır. Daha bebeğin varlığı öğrenilir öğrenilmez de hazırlıklara başlanır.
Bebek kıyafetleri, beşikler ya da bebek odası için süslemeler alınır. Bebek daha doğmadan onun için hazırlanılır. Bu süreçte yapılması gereken en önemli şey, fazla abartmadan bebek için özel bir oda hazırlamak olur. Onun içerisinde uyuyabileceği, oyun oynayabileceği ya da eğitici aktiviteler yapabileceği bir oda olmalıdır. Odanın hazırlanması uzun sürebilir. Bu yüzden bebek doğmadan bu iş halledilmelidir.
Peki, bebek odası nasıl hazırlanır ve nelere dikkat edilmelidir?
Bebek odası, evin en güzel konumuna sahip olmalıdır. Odanın seçiminde güneş görmesi, misafir odasına uzak olması, anne ve babanın odasına yakın olması gibi inceliklere dikkat edilmelidir. Ayrıca bebek odası havadar olmalı ve aydınlatması rahat bir şekilde yapılmış olmalıdır.
Bebek odasının hazırlanmasına öncelikle bebek yatağı alınarak başlanmalıdır. Bebeğin ilk aylarında kullanabileceği, rahat sallanan küçük bir beşiğin alınması avantajlı olabilir. Yatağın ya da beşiğin konumu duvar dibinde olmalıdır. Bu sayede bebeğin her hangi bir tehlikeyle karşılaşması gibi durum söz konusu olmayacaktır.
Bebek odasında bulunması elzem olan eşyalardan biri de kıyafet dolabıdır. Dolap bebek odasının köşesine ya da yatağın karşısına konulmalıdır. Konumu olabildiğince yataktan uzak olmalıdır. Bebek dolabına, bebek için alınan kıyafetler özenle yerleştirilmelidir. Bu arada alınan kıyafetlerin yıkanıp daha sonra dolaba konulmasına özen gösterilmelidir.
Oda içerisinde bulunması gereken eşyalar arasında bir de ebeveyn sandalyesi ya da koltuğu bulunmaktadır. Uykusuz geçirilen geceler için, bebek odasında bir koltuğun bulunması çok rahat olacaktır.
Oda içerisine mobilyalarla uyumlu bir halı konulmalıdır. Bebeğin oyun oynayabileceği bir aktivite köşesinin olması güzel olacaktır. Ayrıca duvarların renkli bir boyayla boyanabilir ve duvarlara eğlenceli yapışkanlar yapıştırılabilir.
Bebek odasının kapısına da süslemeler asılabilir. Bebek odasının eğlenceli ve çocuksu olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca bebek odasının tabanı ses çıkarmayan malzemeden yapılmış olmalıdır.
Bebeğin beşiğine ya da yatağına müzik çalan bir dönence asılabilir. Bu dönence yardımıyla bebeğin daha kolay ve çabucak uyuması sağlanır.
Bebek odası için yapılabilecek düzenlemelerden bazıları bunlardır. Zevke ve tercihe göre daha farklı süslemeler ve ekstra harcamalar da yapılabilir. Önemli olan bebeğin sağlıklı ve mutlu olabileceği, keyifli bir oda hazırlamaktır.

  Alıntı Hızlı Cevap