Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Eylül 2015, 18:31   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Motivasyon Eksikliği



Birçok insanın en büyük eksiliği olan motivasyon günümüz gençlerindeki en büyük eksiklik. Motivasyon kaybının oluşması kişiler de çalışma psikolojisini oldukça yüksek bir seviyede etkilemektedir. Motivasyon bütünlüğünü sağlamak için belirli başlı kurallar belirlenmiştir. Kişisel gelişim için bu kurallardan bahsetmek gerekebilir.
Motivasyonun sırları olarak kendinize bir hedef belirlemeniz gerekmektedir. Hedefinize giden bu yolda hiçbir etkinin siz yolundan etmenize izin vermeyin.
Ayrıca belirlediğiniz bu hedefleri yazmaktan çekinmeyin. Görebileceğiniz bir yere veya odanızın duvarlarına bu belirlediğiniz hedeflerinizi yazın. Böylelikle istediğiniz şeyin sürekli gözünüzün önünde olması sizi hedefinize ulaşmak için teşvik edecektir.




Gece yatmadan önce belirlediğiniz hedefleri düşünerek uyuyun. O konuda en iyisi olduğunuzu hayal edin. Yaptığınız bu işlem bilinçaltınıza hedefinizin işlemesine yardımcı olacaktır.
Belirlediğiniz hedeflerde en iyi olanlar ile ilgili makaleler okuyun, filmler izleyin onları örnek alabileceğiniz şeyler ile uğraşın.
Bunları en iyi şekilde uygulayabilmeniz için planlı olmak en temel etkendir. Planlı bir yaşam tarzı edinmeniz gerekmektedir. Ve daima büyük düşünün siz kendi düşündüğünüzden daha fazlasınız.

  Alıntı Hızlı Cevap