Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Eylül 2015, 21:13   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Açıklanamayan Kısırlık


Kısırlık herhangi bir korunma yöntemi kullanılmaksızın cinsel ilişkiye girdikten sonraki bir yıl içerisinde hala gebe kalınamaması olarak tanımlanır. Kısırlık sorunu olan bütün çiftlerin sistematik ve standart değerlendirmesi genellikle üç başlangıç ​​testini içerir:
  • Geçmiş ve laboratuar testleriyle yumurtmala onayı
  • Bir röntgen kullanımıyla fallop tüpleri ve rahim değerlendirmesi. Buna histerosalpingogram (HSG) denir.
  • Sperm analizi (SA) değerlendirmesi.
Bu üç testin sonuçları normalse ve çift en az bir yıldır gebe kalmaya çalışıyor ama kalamıyorsa bu duruma açıklanamayan kısırlık tanısı yapılır. Kısırlık tedavisinin yaklaşık yüzde 10 ila 15’inde *hastaların açıklanamayan kısırlık tanısı vardır. Bu demektir ki yumurtlama düzeyini belirlemek için başlıca testlerde fallop tüpleri ve sperm analizinin normal çıkmasına rağmen bu çift gebelik sürecinde bazı verimsizlikler nedeniyle hamile kalamayacak kadar zorluğa sahiptir.

Açıklanamayan kısırlığı olan çoğu çift eninde sonunda hamile kalır. Sorun, bu süreç boyunca zaman ve daha fazla çabayla etkisiz hale getirilebilir. Açıklanamayan kısırlığı olan hastaların çoğu altı ile yedi yıl içinde gebe kalır. Belki de genç bir hastanın bu kadar beklemesi gerekmez, ama yaşlı hastalar zaman lüksüne sahip olamayabilir.

Açıklanamayan kısırlğa neyin olduğu ve bu durum için önerilen laboratuvar testleri ve tedaviler bu makalede ele alınacaktır.
  Alıntı Hızlı Cevap