Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2015, 19:10   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Yaz Düğünü İçin Makyaj Önerileri

“ Yaz gelinlerinin makyajı kış gelinlerine göre biraz daha farklı ve zorlu olacaktır. Zaten çok sıcak olan bir günde tüm günün koşuşturması, sonra akşam hiç oturmadan dans etmek darken; yaz gelinleri gelin makyajına biraz daha fazla önem vermeliler. Gelin ufak tüyolarla yaz gelin makyajının özelliklerine beraber bakalım. „
Temizlik İlk Şart

Makyajınıza başlamadan once cildinizi güzelce temizlemelisiniz. Cilt tipinize uygun bir peeling ve yüz temizleyiciyle işe başlayın. Cildinizi temizlerken fazla sert davranmamanız önemli, aksi takdirde cildinizde kızarıklık ve kanamalara sebep olabilirsiniz. Yüz temizliğiniz bittikten sonra cilt renginizi dengeleyen nemlendiricilerden kullanmak gelin makyajınız için de ideal bir alt yapı oluşturacak.
Kapatıcı ve Fondotenler

Eğer pürüzsüz bir cildiniz varsa olabildiğince az ürün kullanmanız en doğrusu olur. Cildiniz ne kadar nefes alıp doğal görünürse o kadar rahat ve doğal hissedeceksiniz. Cildiniz sorunsuzsa son dönemlerde çok moda olan renkli kapatıcılar ve BB kremleri tercih etmenizde fayda var. Üzerine uygulayacağınız mat bir pudrayla yağlanma ve parlamaların da önüne geçebilirsiniz ama en önemlisi kullandığınız tüm ürünlerin güneş koruması olduğundan emin olun. Gelin makyajınızı ten ve göz renginize göre seçmeniz de çok önemli.


Sıra Gözlerde

Gözünüze uygulayacağınız yaz makyajının en önemli kısmı suya dayanıklı ürünler kullanmak olacak. Rimelinizin de, farınızın da, göz kaleminizin de su geçirmez olmasına dikkat edin. Far için kremsi yapıdaki ürünleri tercih ederseniz akma riski daha az olacaktır. Ayrıca; bronz teninizle dore, lama, fildişi ve beyaz sedefli farları baz olarak tercih etmeniz çok hoş olur. Gelin saçınız ve makyajınızı gelinliğinize uygun seçmeniz de oldukça önemli.
Allık

Yüzünüzdeki ışıltıyı daha çok vurgulamak için elmacık kemiklerinizin üzerine aydınlatıcı bir ürün kullanın. Nars’ın Copacabana Illuminator adlı ürünü bu konuda oldukça iddalı diyebiliriz. Bronz bir tene sahipseniz bronz allıklar tercih etmeniz çok doğal bir görünüm yakalamanızı sağlar. Bronz allıklarda ise öne çıkan ürün Guerlain’in Terracota’sı. Açık renk bir tene sahipseniz yine doğal bir görünüm için şeftali tonlarında bir allık tercih etmelisiniz.
Öpülesi Dudaklar İçin

Yazın dudakların kuruyup çatlaması kaçınılmaz gibi duruyor. Bu durumda dudak makyajınıza başlamadan önce dudaklarınıza peeling yapıp üstündeki ölü tabakadan kurtulun ve daha yumuşak, pürüzsüz dudaklara kavuşun. SPF bazlı, koruma faktörlü rujları tercih edin. Ve göz makyajınız çarpıcıysa dudaklarınızda doğal tonlar kullanmayı unutmayın. Bir parlatıcıyla makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, dudaklarınızda 2 renk ruj kullanıp, açık rengi koyu rengin altına sürerseniz dudaklarınız çok daha dolgun görünecektir.
  Alıntı Hızlı Cevap