Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2015, 22:37   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Orta Kulak İltihabı




Orta Kulak İltihabı

Ortakulak, kulak zarınızın arkasında kulağınızın küçük bir parçasıdır. Burun ve boğazdan gelen mikroplar orada sıkıştığı zaman iltihap kapar.

Sebepleri

Küçük bir boru, kulağınızı boğazınıza bağlar. Soğuk bir içecek, bu borunun şişmesine neden olur. Boru, engellenecek kadar şiştiği zaman, kulağınızın içindeki sıvıyı köşeye sıkıştırabilir. Bu, mikropların büyümesi için mükemmel bir ortam sunar ve iltihaplanmaya neden olur.
Kulak iltihapları, çoğunlukla genç çocukların başına gelir, çünkü boruları daha küçüktür ve daha kolaylıkla kapanabilir.


Belirtileri

Ana belirtisi, bir kulak ağrısıdır. Hafif şiddette olabilir veya çok fazla acıtabilir. Bebekler ve genç çocuklar, mızmız olabilirler. Kulaklarını çekebilirler ve ağlayabilirler. Uyku sorunu yaşayabilirler. Aynı zamanda ateşleri de olabilir.
Kulaklarından gelen kalın, sarı sıvıyı görebilirsiniz. Bu, iltihabın kulak zarının patlamasına ve sıvının dışarı akmasına neden olduğunda meydana gelir. Bu, ciddi bir şey değildir ve genelde ağrının azalmasına yardımcı olur. Kulak zarları, genelde kendi kendilerine iyileşir.
Akıntı arttığında ve iltihaplanmadığında çocuklar çoğunlukla kulaklarını sadece tıkandığını söylerler. Duyma sorunu çekebilirler ama duymaları genelde akıntı bittikten sonra normale döner. Akıntının kuruması haftaları alabilir.



  Alıntı Hızlı Cevap