Konu: Göz Migreni
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2015, 21:04   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Göz Migreni



Göz Migreni

Migrenler hormonsal değişiklikler, yanıp sönen ışıklar veya yiyecek ve ilaçlardaki kimyasallar gibi belli tetikleyicilere karşı vücudun nörolojik tepkiler vermesiyle ortaya çıkar. Bu tetikleyicilerin bir sonucu tedavi edilmezse saatler, hatta günler süren şiddetli bir baş ağrısıdır.
Migren ağrısı sırasında beynin görmeyle ilgili bölgesine (görme korteksi veya oksipital lob) kan akışında da bir değişiklik meydana gelebilir. Bunun sonucunda ortaya çıkan göz migrenleri kimi görsel belirtilere yol açar, bu görsel belirtilere baş ağrısı eşlik etmeyebilir.


Belirtiler

Göz migreni olan insanlar çeşitli belirtiler gösterebilir. Tipik olarak görme alanınızın tam merkezinde küçük ama büyüyen bir kör nokta görürsünüz. Bu noktada parlak, yanıp sönen ışıklar veya titreyen zikzak çizgiler bulunur. Kör nokta genelde genişler ve bütün görme alanınızı kaplayabilir. Bütün migren fenomeni birkaç dakika içinde başlayıp bitebilir, ama genelde 20 30 dakika kadar uzun sürmektedir.
Genelde göz migrenleri zararsız kabul edilirler. Normalde ağrısızdırlar, göz veya beyinle ilgili kalıcı bir hasara yol açmadıkları gibi tedavi de gerektirmezler.
Yine de görmeyle ilgili tuhaf belirtilerle karşılaşırsanız göz doktorunuza başvurmanız gerekir, çünkü belirtinize, hemen bakılması gereken retina ayrılması gibi tedavi gerektiren başka bir tıbbi durumun neden olma ihtimali vardır.


  Alıntı Hızlı Cevap