Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ağustos 2015, 21:35   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Göz Çukuru Kırıkları



Göz Çukuru Kırıkları

Göze toz zerresi kaçması, yüzünüzü yıkarken sabun kaçması ya da gözünüzü kazara bir yere çarpmanız sık rastlanan durumlardır. Bu tür ufak göz yaralanmaları için genellikle gereken tek şey evde tedavidir.
Bazı spor dalları ve eğlence faaliyetleri göz yaralanmaları riskini artırmaktadır.
  • En yüksek risk taşıyan sporlar arasında boks, güreş ve dövüş sanatları yer alır.
  • Yüksek risk taşıyan sporlar arasında ise bez bol, futbol, tenis, eskrim ve squash gelir.
  • Alçak risk taşıyan sporlar arasında ise, yüzme ve jimnastik (hiç kimse herhangi bir top, sopa ya da raketle temas etmez ya da kullanmaz).

Göze Darbe Gelmesi

Göze gelen doğrudan darbeler deriye ve gözün, göz küresinin etrafındaki dokuya ya da göz çukuru kemiklerine zarar verir. Göze gelen darbeler genellikle göz çevresinde berelere (göz morarması) ya da göz kapağında kesiklere neden olur. Eğer göze gelen darbe ya da göz kapağında oluşan kesik bir kaza sırasında meydana gelmişse, göz küresinin zedelenip zedelenmediğini, diğer yaralanmalar için de özellikle başı veya yüzü mutlaka kontrol ediniz. Yalnızca göz yaralanmaları ile ilgilenmek ilgi bekleyen diğer yaralanmaları gözden kaçırmanıza neden olabilir.

Göz Yanmaları

Göz yanmaları kimyasal maddeler, gazlar, sıcak hava ya da buhar, güneş ışığı, bronzlaştırıcı ışıklar, elektrikli saç bigudisi ya da kurutucuları ya da kaynak makineleri nedeniyle olabilir. Birden parlayan alevler ya da ocaklardan ya da patlayıcı maddelerden aniden çıkan ateş de yüzü ve gözleri yakabilir.
  • Kimyasal yanıklar, katı , sıvı kimyasal ya da kimyasal gazlar gözle temas ettiğinde ortaya çıkabilir. Bu maddelerin pek çoğu ivedi biçimde gözden temizlenirlerse herhangi bir zarar vermeyecektir. Asitler ve alkali maddeler de göze zarar verebilir. Göz yanmasının ne denli ciddi olduğu yanma olayından sonraki 24 saatte ortaya çıkar. Kimyasal gazlar ve buharlar aynı zamanda gözü tahriş edebilir.
  • Parlak güneş ışığı (özellikle de kardan ya da sudan yansıyan) eğer ultraviyole (kızılötesi) ışınları süzen bir güneş gözlüğü takmıyorsanız gözlerinizi yakabilir. Bir maske tarafından korunmayan gözler Eyes that are not protected by a mask can be burned by exposure to the kaynak cihazlarından (alev makinesi ya da ark) açığa çıkan yüksek yoğunluklu ışık nedeniyle yanabilir. Gözler aynı zamanda başka parlak ışıklardan da, örneğin bronzlaşma kabinleri ya da güneş lambalarından da zarar görebilir.
Daha fazla bilgi için Göz Yanıkları başlığına bakınız.




  Alıntı Hızlı Cevap