Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2016, 20:13   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Dört Tekerli Araçlarda Debriyaj Nasıl Kullanılır?




Bir arazi aracı veya dört tekerlekli aracı kullanmanın temellerini öğrenmek, ormanlık ve engebeli arazide hareket etmek için alınması gereken güvenlik önlemlerinin anlaşılması için yaşamsaldır.
  • Dört tekerli araç boştayken aracı çalıştırın. Dört tekerli aracın boş viteste olduğunu, vitese takmadan ileri veya geri itilebildiğinde anlarsınız.
  • Gidonun sol tarafındaki debriyajı bulun. Debriyaj kolunu gidonun tutuşuna karşı sıkıştırın. Bu pozisyonda vites değiştirme pedalına basarak tahrik dişlisini devreye alabilirsiniz.
  • Gidonun sağ tarafındaki gaz pedalına basarken yavaşça debriyaj kolunu bırakın. Bisiklet hareket etmeye başladığı anda, biraz daha gaz verin ve düz gidene kadar debriyajı bırakmaya devam edin.
  • Gaz pedalını bırakıp debriyajı çekerek vites değiştirin. Vites pedalıyla ikinci vitese geçin ve sonra gaz pedalı ile gaz verirken yavaşça debriyajı bırakın. İleri viteslere geçerken de aynı yöntem kullanılır.
  • Gaz pedalından parmağınızı çekin ve debriyaj kolunu çekin. Dört tekerliyi daha düşük bir vitese getirerek vites düşürün. Debriyajı yavaşça bırakın. Debriyajı tamamen bırakmadan gaz vermeyin. Bu devirin aşırı yüksek olmasını ve bir kazaya sebep olma potansiyelini engeller.

  Alıntı Hızlı Cevap