Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2016, 00:47   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Araba Motoru Nasıl Yıkanır?



Araba motoru yıkamanın güvenli olup olmadığına dair tartışmalar devam ediyor. Bazıları kaput altındaki bir sürü elektrik bağlantısı ve sensörler sebebiyle motor yıkamaya karşı çıkıyor. Öte yandan, yağmur yağdığında motor her halukarda zaten su alıyor. Diğer bir noktaysa, her şey gibi motorlar da kirlenir. Yağ, kir, gaz ve diğer kimyasal maddeler motorda toplanabilir. Buna bir de aşırı ısı eklenince, alın size hazır bir yangının tüm olasılıkları. Tüm bunlar düşünülerek, biraz daha fazla özenle araba motorunu yıkamak mümkündür.
Malzemeler:
  • Motor sabunu
  • Su
  • Hortum
Talimatlar:
  1. Uygun bir motor temizleyici satın alın. En iyi motor sabun, şampuan veya çözücüleri sprey olarak üretilir böylece püskürtüldükten sonra birkaç dakika yağı ve kiri çözmesi için bekletilir ve daha sonra da durulanır.
  2. Tüm fazla kalıntı, yağ ve kirleri motoru temizlemeye başlamadan önce yumuşak bir bez yardımıyla motordan dikkatlice silin. Bu esnada herhangi bir kabloya takılıp koparmamaya dikkat edin.
  3. Aldığınız motor sabun, şampuan veya kir çözücüsünü ürün talimatlarına uyarak motorunuza uygulayın. Açık sensör ve kablolara sıçratmaktan kaçının. Alternatörlerden zarar görmemeleri için mümkün olduğunca kaçının. Ürünü motorunuzda tavsiye edilen süre kadar bekletin.
  4. Kaputta su değmemesi gereken yerlere dikkat ederek temizleyiciyi durulayın.
  5. Motorunuzu yıkamak için arabanızı donanımlı bir araba yıkayıcısına da götürebilirsiniz. Doğru ürünleri içeren bu kendin yap önerileriyse aracın daha hassas alanlarına zarar vermemesi için su basıncının kontrol edilmesini tavsiye etmektedir. Ayrıca, belirli bir ücret karşılığında yüksek eğitimli bireyler, motorunuzu güvenli ve garantili bir şekilde temizlemek için özel ekipmanlar da kullanacaktır.
  6. Bu işi yerinize yapması için arabanızı bir oto-yıkamacıya götürebilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında yüksek eğitimli bireyler, motoru güvenli ve garantili bir şekilde temizlemek için özel ekipman da kullanmaktadır.
  7. Arabanızı bir araba satıcısına götürün. Onlar bu işi düzgün bir şekilde yapacak ekipmanlara da sahiptir. Ancak, unutmayın ki bu hizmet çok daha pahalı olacaktır.
İpuçları ve Uyarılar
Temizlenen araca göre temizleme işlemini de değiştirin.
Yüksek basınçlı yıkayıcılar kullanmak suyu büyük bir basınçla ve püskürterek verdiğinden iyi bir fikir değildir.
  Alıntı Hızlı Cevap