Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2016, 20:57   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Folyo Kaplama Nasıl Yapılır?



Günümüzde otomobillerin görünüşleri ve özellikle aracın dış boya rengi, aracın kendini göstermesinde en az modeli kadar büyük rol oynamaktadır. Bu araçların, dış görünüşlerinde yapılacak olan değişiklikler sahip olduğu model ve büyüklüğüne göre farklılık göstermektedir. Öyle ki bu islem spor arabadan klasik arabaya, ticari araçtan kamyonete kadar her türlü araç i.in farklı fiyatlarda olabilir. Bu araçların uygulaması bile maliyet açısından çok farklı değer aralığında olabilmektedir. Ancak zamanla boyalar dış etkenler tarafından aşınmakta yahut çizilip soyulmaktadır. Böyle durumlarda araç bazen yeniden boyaya ihtiyaç duyar. Boya işleminin düzgün yapılabilmesi içinse oldukça profesyonel bir zımpara işçiliği gerekir. Bunların hepsi değerlendirildiğinde maliyeti cebinizi yakabilir. İşte bu tarz sorunlarda araç folyo kaplama tam size uygun bir yöntem olacaktır. Ayrıca bu işlem aracınızın tipi yada modeli gozetmeksizin her araca uygulanabilmektedir.
Folyo kaplama işlemi, uygulanan yüzeyde aynı bir cilalı boya görünümü kazandırır. Çok daha pratik ve olası hatalarda geri dönüş imkanı ise yüzde yüze yakın olan bir işlem türüdür. Bu işlem aracı baştan sona özel bir filmle kaplama işleminden oluşmaktadır. İstenilen her renkte kaplama filmleri piyasada mevcuttur. Yalnız fiyatı kalitelerine göre degisiklik göstermektedir. Metrekare başına satılan folyolarda fiyat 50-300 TL arasında değişir. Bu işlem için firmalar işçiliğe bağlı olarak 1200-1500 TL arasında fiyat biçmektedir.
Folyo Kaplama İşlemi
  • Folyo öncelikle araç temiz bir ortama alınır.
  • Kaplama işlemine tabi tutulacak aracın, ön arka far, stop lambaları, kapı kolları, yan aynalar ve plaka gibi parçaları dikkatlice çıkarılıp araç soyulur.
  • Araç, boya tozu, kir, çamur vb. lekelerden iyice temizlenmesi için detaylı yıkama işlemine alınır.
  • Yıkamadan sonra son kez, özel kimyasal temizlik solüsyonuyla silinir.
  • Aracın her bir açılır kapanır hareketli parçası için (kapı, kaput vb..) tek bir film kalıp halde kesilir. Tek bir seferde yavaşça, içerisinde hiçbir hava kabarcığı kalmayacak şekilde ıslatılarak aracın kaportasına yapıştırılır.
  • Film çok esnek olduğundan kimi yerlerde germe işlemi uygulamak mümkündür.
  • Bu şekilde yapılan kaplamalardan yaklaşık 3 gün sonra araç yıkanabilir.
  • Ayrıca kaplama filminin kalitesine göre, -40 ile 120 derece sıcaklıklara kadar filmler dayanabilmektedir.
  Alıntı Hızlı Cevap