Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2016, 21:28   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart LPG Ayarı Nasıl Yapılır?



Sıvılaştırılmış Petrol Gazı yani LPG, son dönemlerde özellikle araçlarımızda akaryakıt olarak kullanılmaya başlamıştır. TUİK verilerine göre Türkiye'de her geçen yıl LPG tüketimi yüzde %2 artmaktadır. Peki araçlarımızda kullanımı bu kadar yaygın olan LPG’nin ayarını nasıl yapacağız ?

Öncelikle LPG ayarını yapmamızın en önemli nedenlerinden birinin “yakıt tasarrufu” olduğunu unutmayın. Ayrıca araç motorumuzun ömrünü uzatmak istiyorsak LPG ayarına dikkat etmeliyiz. LPG’li araç kullanan kişiler araçlarında her zaman az miktarda da olsa benzin bulundurmalıdır. Çünkü motor ısınmaya benzin ile başlar. İlk olarak aracınızın motorunu benzin ile ısıtın. Motorunuzun çalışma ısısına ulaştığından emin olduktan sonra çalışan motorunuzu durdurun. Ardından soğutma fanının durmasına kadar bekleyin. Motorunuz soğuduktan sonra gaz ayarı vidasını sonuna kadar sıkın. Aynı zamanda üst limit vidasını da sonuna kadar gevşetin. Ardından rolanti ayarı vidasını sonuna kadar sıktığınızdan emin olun. Daha sonra rolanti ayarı vidasını ters yönde 3 tam tur çevirin. Bu işlemler sayesinde şu an aracınızın rolanti ayarını yapmış oldunuz. Test etmek için aracınızı çalıştırın. Eğer aracınız çalışmaz ise rolanti ayarı vidasını yarım tur ileri çevirerek aracınızı rolanti seviyesine getirebilirsiniz. Rolanti ayarından sonra gaz ayarını yapmalıyız. İlk başta sıktığınız gaz ayarı vidasını yavaş yavaş gevşetmeye başlayın bu sırada aracınız çalışır durumda olmalıdır. Şimdi sırada ilk başta sonuna kadar gevşettiğimiz üst limit vidası var. Üst limit vidası ayarını yaparken motorunuzun 3000 devirde olmasına çok dikkat edin. Aracınızı 3000 devirde sabitleyin. Aracınız 3000 devirde sabitken yavaş yavaş üst limit vidasını sıkmaya başlayın. Aracınızın devri azalmaya başladığında üst limit vidasını sıkmayı bırakabilirsiniz. Bu ayarı da tamamladıktan sonra LPG ayarınızı tamamlamış durumda olursunuz.

LPG ayarı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus anlatılan işlemlerin sırayla ve teker teker uygulanmasıdır. Bir işlemi tamamlamadan diğer işleme geçmeniz LPG ayarını tam olarak yapamamanıza sebep olacaktır.
  Alıntı Hızlı Cevap