Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Şubat 2016, 22:27   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Drift Nasıl Yapılır?



Japonya’da ortaya çıkan drift ya da Türkçeleştirilmiş adı ile yanlama; aracın merkez kaç kuvveti vasıtasıyla arka kısmının kaymasına verilen işlemdir. Ciddi bir motor spor dalı haline gelen driftin nasıl yapıldığı ise herkesçe merak edilmektedir.
Öncelikle driftin trafiğe açık bir yerde yapılmasının hem can hem de mal güvenliğinizi sıkıntıya düşürebilecek bir hareket olduğunu hatırlatmak gerekiyor. İşin profesyonellerince çekilen ve yayınlanan gösteri videolarının bile birçok deneme ardından montaj sürecinden geçerek sizlere ulaştığını unutmamak gerekiyor.
DRİFT TEKNİKLERİ
Drift kendi içinde 7 ana kola ayrılmaktadır. Bunlar yapılış tekniğine şu şekillerdedir;
  • El Freni İle Drift Yapmak: En acemice yapılan drifttir. Herhangi bir profesyonelliği yoktur. Dönüşlerde el freni çekilerek aracın arka kısmının kayması sağlanır. Ardından gaz verilerek aracın yol tutuşu sağlanır.
  • Ağırlık Transferi İle Drift Yapmak: Viraja girildiği sırada debriyaja sonuna kadar basılır. Bu şekilde araç fren yapmışçasına yavaşlar ve ağırlık merkezi arkadan öne geçer. Ardından debriyajın bırakılıp gazın köklenmesi ile aracın arka kısmı kaymaya başlar ve drift gerçekleşir.
  • Güç ile Drift Yapmak: Viraja girildiği sırada tam gaz verilir. Viraj süpürme hareketi vasıtasıyla drift yapılmış olur. Buradaki temel gereksinim güçlü bir motordur. Beygirgücü az olan araçlarda bu teknik yararsız kalacaktır.
  • Debriyaj İle Drift Yapmak: Araç devrinin yükseltilmesi ardından debriyajın bir anda bırakılması ardından oluşacak patinaj vasıtasıyla yapılan drifttir. Güç ile drift yapma tekniği ile benzerlik gösterir.
  • Karşıt Ağırlık Transferi İle Drift Yapmak: Viraja nizami şekilde girilmesi ardından viraj dışına dönen aracın bir anda viraj içine yöneltilmesi ile oluşan drifttir. Gösterilerde en çok başvurulan tekniklerden biridir.
  • Fren İle Drift Yapmak: Araç viraja girmesi ardından ani fren yapılarak arka kısmın kayması sağlanır. Ardından araca gaz verilerek toparlanması sağlanır.
  • Hız İle Drift Yapmak: Daha çok geniş virajlarda kullanılan bir tekniktir. Viraja girerken hız artırımı yapılır ve araç önü viraj içine doğru çevrilir. Ardından hız artırımı aracın arkası kayana kadar devam eder. Böylece drift gerçekleşir. Eğer direksiyon fazla kırılırsa drift yapamadan spin atılması muhtemeldir.
  Alıntı Hızlı Cevap