Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2016, 18:14   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Kuşburnu Kompostosu Nasıl Yapılır?



Gülgiller familyasına ait olan kuşburnu, daha çok kurak yerlerde yetişmeyi seven bir bitkidir. Dışarıdan bakıldığında nohuta benzer. Ancak rengi kırmızıdır. Soğuğa karşı dayanıklı olan kuşburnu Türkiye'de hemen her yerde yetiştirilir. İçinde bulunan vitaminlerden dolayı oldukça sağlıklı olan bu bitki birçok şekilde tüketilebilir. Kuşburnu taze ya da kurutularak kullanılabilir. Reçel, şerbet, ezme, pekmez ve çayı yapılabileceği gibi kompostosu da hazırlanır.

Malzemeler
  • 2 su bardağı kurutulmuş kuşburnu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı kadar su
Yapılışı:
Kuşburnu kompostosunu yapmaya başlamadan önce 2 su bardağı kurutulmuş kuşburnu bol su altında temizleninceye kadar yıkanır. Yıkanan kuşburnu bir gece önceden suya yatırılır. Kuşburnuların akşam suya yatırılması kompostonun lezzetli olması bakımından oldukça önemlidir. Suda yumuşadığından daha kolay pişecektir. Akşam suya yatırılan kuşburnu sabah kontrol edilir. Yumuşadığından emin olunan kuşburnular bir süzgeç yardımıyla süzülür.
Kuşburnuların suyu iyice süzüldükten sonra orta büyüklükte bir tencereye alınır ve üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edilir. Şeker ve kuşburnu orta ateşte kuşburnu iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. İyice pişen kuşburnuları ateşten alınır ve birkaç kez süzülür. Komposto soğuduktan sonra servis edilir.
  Alıntı Hızlı Cevap