Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2016, 22:27   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Başkalarını Hoşnutsuz Etme Korkusu

Başkalarını Hoşnutsuz Etme Korkusu ( Kişisel Gelişim Yazıları )
Karşılaştırmalar temelinde girişkenliğin neden en etkili seçenek olduğu açıklık kazanmış olmalı; karşınızdakinin haklarına saygılı olduğunuzu açıkça gösterdiğinizde ve fikirler, duygular, istekler ve tercihler açık, doğrudan ve dürüstçe ifade edilmelidir.
Kendi Çekingen Davranışlarınızı Kendiniz Yaratırsınız

Eleştirileri sağlıklı şekilde ifade etmek istediğinizde gi*rişken bir tutumun daha etkili olmanıza yardım edeceğine ka*tılıyorsanız, mantıksal olarak çekingen ve saldırgan tutumla*rınızdan kurtulmak için neler yapabileceğinizi sorabilirsiniz. Bunlar, eleştiriyi sağlıklı veya yapıcı bir tarzda ifade etme şansınızı sabote ederler. Birinci adım olarak size 1. Bölümde tanıttığımız 1 Numaralı MDDT İç görüsünü anımsayın. Ko*laylık olsun diye yeniden veriyoruz.

1 Numaralı MDDT İç görüsü

Düşündüğünüz gibi hissedersiniz ve tüm düşünce, duygu ve davranışlarınız birbiriyle ilişkilidir.

Demek ki, bize yararsız gibi görünen bir tutumu değiş*tirmek istiyorsak, bu tutumu yaratan düşünme şeklimizi in*celemeliyiz. Ken ve Kate Back’in kitaplarında Girişkenlik İş Başında da yer alan, ‘iç konuşmalarınız’ adını verdikleri di*yaloglara bir göz atalım. Başka bir deyişle, çekingen veya saldırgan davrandığınızda kendinize neler söylüyorsunuz? Önce çekingenliği ele alalım.

Başkalarını hoşnutsuz etme korkusu

İnsanların çekingen davranmalarının bir nedeni de, gi*rişken davranırlarsa başkalarının onayını alamayacaklarından duydukları korkudur. Önemli birisi tarafından onaylanmamak düş kırıcı, bazen de dezavantajlı olabilir. Örneğin; kendi iste*diğini yaptırmaktan hoşlanan ve kendisine karşı gelenleri kovmakla tanınan bir patron için çalışıyorsanız, ona karşı açık olmanız lehinize olacaktır.

  Alıntı Hızlı Cevap