Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2016, 22:27   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Üç Temel Mantıksız İnanış

Üç Temel Mantıksız İnanış ( Kişisel Gelişim Yazıları )

1 Numara ‘Çarpıcı derecede yetenekli ve/veya sevilen bin olmayı tercih ettiğim için mutlaka böyle olmalıyım. Böyle olmamam korkunçtur ve benim değersiz biri olduğum anla*mına gelir.’
2 Numara ‘Başkalarının bana düşünceli ve adil davranmasını tercih ettiğim için mutlaka böyle davranmalılar.
3 Gerilediğinizde, bunu normal kabul edin; ilk adım budur. Eski belirtilerden bazıları geri döndüğü için utanıyorsa*nız, herhangi bir şey yapmadan önce bu utanç ve kendini ka*ralamayla başa çıkın. Gerçekten de moraliniz bozulduysa, bu duygusal çöküntünüzü tek başınıza atlatmak zorunda değilsi*niz. Bir iletişim danışmanına başvurun. Duygusal sorunlarınız için mesleki yardım aldığınız için aptal veya zayıf değilsiniz; bu tıpkı tıbbi bir sorun için hekiminize veya yasal bir sorun için avukatınıza başvurmak gibidir.



Sorununuzu kendi başınıza çözebileceğinizi hissediyor*sanız, ilk başta gelişme sağlamak için yaptıklarınızı anımsa*yın. Geçmişte değiştirmiş olduğunuz düşüncelere, duygulara ve davranışlara odaklanın ve sorunlu duygularınız ve davra*nışlarınızın nedeni olarak belirlemiş olduğunuz telkinleri ve bunları çürütmek için yaptıklarınızı anımsayın. Bunlar bir kez daha mı ortaya çıktı? Ya da bunların bir türevi mi söz konu*su? Daha önce çürütmüş olduğunuz telkinlerin geri döndüğünü görürseniz üzülmeyin. Hemen her duygusal sorun, daha önce tanıştığınız üç Temel Mantıksız İnanıştan biri veya birkaçın*dan oluşur. Bu üç Temel Mantıksal İnanıştan ve bunların türevle*ri toplumumuzda yaygındır. İlerleyen makalelerimizde bunları tekrar ele alacağız.
  Alıntı Hızlı Cevap