Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2016, 22:26   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Çocukların Okul Başarısını Arttırmanın Yolları

Okuyan Çocukların Okuldaki Başarısını Nasıl Arttırabiliriz? , Okuyan Çocuklarını Başarısını Arttırmanın Yolları Nelerdir ? Uzmanımızın hazırladığı bilgi notu ile sizlere sunuyoruz.
Çocuklarda eğitimin doğumdan hemen sonra başlamasıyla beraber , her yaşta ilginç motor becerilerinin gelişmesi psikolojik durumları ile ilgili ipucu vermektedir . Sevgi , şefkat , empati , Bu arada şartlar , sınırlar ve sorumlulukları güzel bir aile ortamında harmanlayıp huzurlu ve sevinçli büyümelerini sağlamak okul öncesi eğitimde yararlı olacaktır .
Doğru eğitimin; ilgili , geliştirici ve destekleyici olmasını destekleyen Psikiyatri ve Psikoterapi Uzmanı Dr . İnci Şen , destekleyici ailenin çocuğa kendisinin sorumluluklarını göstererek , onun ilerideki hayatında korkusuzca kendisinin ayakları üstünde duran , güvenli ve özgür bir şahsiyet oluşturmasını sağlayacağını bildirdi . Psikiyatri ve Psikoterapi ona model oluşturabileceğini sözlerine ekledi .

Anne – Baba Kontrolü Çocuğun Kişiliğini Yansıtır
Anne – babalar okul öncesi okulun ve okumanın çocuğa kazançları ile ilgili örneklerle konuşabilirler , kendilerinden de örnekler vererek hayat boyu arkadaşlıklar , güzel anılar , eğlenceler , okulda öğrendiklerini özel hayatta ne biçimde uyguladıklarını; okulun daha sonraki meslek ve öğrenim amaçlı gerekliliğini ve kazançlarını anlatarak sevdirebilirler .
Anne – baba kontrolü; sınırları tanıma ve kuralları öğrenmenin temelidir . Burada olabilecek aksaklıklar bağlı , saldırgan , güçsüz kişiliklerin oluşmasına sebep olur . Çocukların bozarak , deneyerek öğrendiğine değinen Psikiyatri ve Psikoterapi Uzmanı Dr . İnci Şen ” Her şeyi çocuğunuzun adına yapar , önüne hazırlıklı koyarsanız normal gelişmesini ve öğrenmesini engellersiniz . Çocuk gelişemez , olgunlaşamaz ve beklemeyi öğrenemez . Bu çocuklar okula başladıklarında dersin sonuna kadar oturmayı başaramazlar ” uyarısında bulundu .
Okul çağındaki çocukla nasıl ilgilenilmelidir?

1 . Ailece beraber zaman geçirmek ve bu süreci sıkıntıları konuşmak amaçlı değil beraber oyunlar oynayarak eğlenceli bir birlikteliğe dönüştürmek tesirli olacaktır .
2 . Çocuğu okul seçiminde de hüküm aşamasına katarsanız çocuk , kendisinin geleceği ile ilgili bir kararda sorumluluk alarak , okulu ve okul hayatını daha çok sahiplenir ve özgüveni artar .
3 . Okulun bir sorumluluk ve kişiye özel gelişim aracı olduğunu unutmamak , ana – baba olarak çocukları yarışa çıkmış kişiler olarak görmemek , yanlızca okulla ilgili partner konu yapmayıp , çocuğun diğer gereksinimlerini de gözlemlemek ve bu ihtiyaçlarını gidermek .
4 . Çocuk okulda oldukça başarılı olduğu zaman ödüllendirilerek kendisine kalan güveni ve motivasyonu geliştirilmelidir .
5 . Çocuğa maneviyat verip , güvenini artırmak , kaygı ve endişelerini azaltmak ,
6 . Onunla birlikte, ailece ya da birebir onun hoşlandığı bir uğraşı paylaşmak . Örneğin; oturup beraber onun müziğini dinlemek . Bitiminde fikrimiz ne olursa olsun söylemek önemlidir . Böylece saygılı ve dürüst tutum örneği oluşur .
7 . Neleri sever , neleri sevmez , onu merak edip ilgilenmek ,
8 . Onu anlamaya çalışmak , kolay olmasada olayları onun tarafından ele alıp ona yaklaşabilmek ,
9 . Sevginizi açık bir biçimde gösterin ki hayır dediğinizde verdiğiniz kurallara hürmet duysun , sizden korktuğu için değil saydığı için dinlesin .
10 . Ona hürmet duymak , onu ciddiye almak , kişiliği ile ilgili yanlızca olumsuzlukları değil güzel yönlerini da görüp bunu belli etmek , onun ile birlikte gurur duyduğumuzu belli etmektir .
  Alıntı Hızlı Cevap