Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2016, 20:13   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Kendine Güvenme Yolları nelerdir

Kendine Güvenme Yolları, Yöntemleri ve Sırları Nelerdir
Kendinize Güvenmenin Yolları
Şayet özgüveninizi yitirdiğinizi düşünüyorsanız ve sebebini sorguluyorsanız , ya da kendinize güveninizi ne şekilde pekiştireceğinizi heyecanla merak ediyorsanız aşağıdaki tavsiyelere bir gözatın . . .
İşte Ayla Önder’in tavsiyeleri;
1 . Bir Önce bütün tersi tecrübeleri unutun . Durup dururken güveniniz yitirmeniz , başarısızlık duygusunu yaşamanız bundan bulunabilir . O yüzden önce atılım olarak geçmişteki bütün iyi olmayan deneyimleri yok edin . Beyninizden silin gitsin!

2 . Kendinizle iletişiminiz pekçok önemli . ” Sen bunu yeneceksin ” bunun için benzer cümleler kurmayın . Yani kendinize iç sesinizle ” sen ” diyorsanız bu sorundur . İlk olarak kendinizle ” iletişim ” e geçip , ” ben bunu yaparım ” halinde cümlelerle işe baslayın .
3 . Erteleme olayına bir son verin . Bir şeyi sonlandırmayıp , 1/2 bırakma , çok başarılı olamama korkusuna dayanabilir . ” Şu an ” yapacağınız ne varsa ” anında şuanda ” yapın . Bir not edin bakalım , ” 1/2 ” bıraktığınız işler cok çok mı? Onları tamamlamak itimat duygunuzu rehabilite edecektir . Pekçok Pratik şeylerde dahi bunu uygulayın . Saçınızı kestirmeyi ne süredir erteliyor musunuz . Anında gidin kestirin örneğin . .
4 . Kesinlikle olarak dilediğiniz şeyin ne olduğunu düşünün . Tam olarak neyi , ne gibi , nerede ve ne şekilde kazanmak istiyorsunuz? Bunu dakikalarca düşünüp , o pekçok dilediğiniz şeye odaklanın . Adrenalinizin arttığını , dilediğiniz şeye kavusmayı ” düşünmenin ” sizi pozitif bir ruh haline soktuğunu göreceksiniz .
5 . Iyi Olmayan tecrübeleri beyninizin bilgisayarının çöp kutusuna atıp , silmiştiniz ya . Eh şuanda , arkadaşlarınızla beraberken belli bir süre sıkılıyorsunuz değil mi? Onlara daima ” dertlerinizden ” söz ederdiniz hani! Canım , belli bir süre düşünün , sizin hiç başarınız olmadı mı Geçmiş zamanda . Arkadaş sohbetlerinde arada sırada bu başarılarınızdan da söz edin . . Anlatırken bunu ne şekilde yaptığınızi tekrar hatırlayacaksınız . Belki de bu metot , diğer erişmek dilediğiniz idealleriniz için de işe yarar!
6 . Çevrenizi iyi gözlemlediniz mi? Çok Başarılı ve sevinçli yurttaşlar büyük ihtimalle ” Çözüm ” e odaklıdır . Bu yurttaşlar yüzde 20 problemlere , yüzde 80 çözümlere odaklanır . Bir Birlik hatalar aslına bakarsanız sizin ” büyüttüğünüz ” gibi değil . Siz ona ” odaklandıkça ” o büyüyor , büyüyor ve çözülmez bir duruma geliyor . Bu problemlerde çıkmaza girdiğinizde bir ” misal ” bulun . Yarı problemi çözmüş bir insan örneği . O , ne şekilde çözdü? Tamamiyle bu yönteme odaklayın kendinizi .
7 . Enerjinizi coğaltın . Nedeni Ise enerji bize yanlızca fizyolojik kuvvet olarak gerek bulunan değildir . Duyu organlarımız da enerji ile çalışır . Bu enerji sesinize , bakışınıza , görünüşünüze etki eder . Spor yaptığınızda seretonin ve endorfin hormanları artacak . Bu iletişimde cok önemli; Bakışlarınız da bu hormonların tesiriyle karşı tarafa ayrıyeten pratik ” pozitif ” mesajlar göndermenizi temin edecek . Kendinizi ” iyi ” farketmek , güne gülümseyebilmek için spor cok önemli . Unutmayın , egzersizden uzak kaldığınızda , öyle ki benzinsiz bir otomobil gibisiniz!
8 . Direktif pekçok önemli . Her ne istiyorsanız onu olmuş bunun için benzer düş edin: Alt bilinciniz yanlızca şimdiki süreci bilir . O yüzden gelecek zamanlı cümleler kurmayın . Örneğin , ” zayıflayacağım ” derseniz hiçbir zaman zayıflayamazsınız . Belirsiz bir gelecek adına , ” an itibariyle yapıyorum ” deyin . . Bu mesajı yolladığınızda , alt bilinciniz sizi o hedef icin bir birlik tutumlara çağrı edecektir . Siz farkında dahi olmadan… Enerjiniz çoğalacak , ağır ağır zayıflama talebi artacaktır .
9 . Aman , renkler pekçok önemli . Giysilerde nitelik tonajlarına dikkat ediniz . Seçtiğiniz her nitelik sizi anlatıyor nedeni ise . Etkin renkler mutlu olmak ve neşeyi , koyu renkler ise ciddiyeti temsil etmekte . Bu stil olarak sizlere en yakışanı seçin . Bu giysileriniz etkin renklere sahipse güveninizin kendi kendine geliştiğini göreceksiniz . ( Elbette adına karşı . . Bir iş toplantısına da pırıl pırıl renklerle gidilmez elbette . ) Şu açık ki , asıl olarak ” ten giysiniz ” , yani soluk olmayan bir ten , parıltılı bakışlar giysilerden ayrıyeten da mühimdir . Pozitif düşündükçe farklı bir ten renginin ve bakışların sizde oturduğunu farkedeceksiniz .
10 . ” Evet ” ve ” hayır ” lara dikkat . Hiç kimse sizlere istemediğiniz bir şeyi yaptıramaz . Bir Birlik insanlara da hayır demeyi öğrenin . Hoşlanmadığınız bir mekana sizi götürmek talep eden arkadaşınıza karşı pratik bir şekilde ” hayır ” kelimesini kullanın . Birlikte huzur alacağınız mekanları seçecek arkadaşınız kesinlikle vardır . Sizi huzursuz eden , tersi ruh halinizi coğaltan insanlarla ilişkinizi de gözden geçirin . Sizi üzen bir insanla yola devamı etmek sizden sürekli olarak götürecektir .
11 . Geleceği ” belirsiz ” bırakmayın . Planlayın . O gerçekleştiğinde neler hissedersiniz , sürekli olarak bunu düşünün . Şuandan Sonra o ideale , o ” plan ” a ne şekilde ulaşacağınızı düşünün ve kendinizi orada düş edin defalarca . Örneğin işyerinizde ” şef ” mi olmak istiyorsunuz? Sürekli Olarak bunu ne şekilde gerçekleştireceğinizi düşünmenin ve bu bağlamda somut olarak neler yapabileceğinizin ötesinde , o görevi ” düş ” edin . Kendiniz orada , bir toplantıda iken düş kurun örneğin . Hayaliniz güçlendikçe , tutumlarınız da değişecektir . Örneğin , o işte şef olmak için bir önce lisan mi bilmeniz gerekiyor? Farkında olmadan ayaklarınız sizi bir bir hafta sonu kursuna dosdoğru götürecektir .
12 . Geleceği planlamak kendinize güveni , kendinize güvenmek de sizlere bir birlik ” formüller ” de getirecektir . Örneğin zayıflamak arzu ediyorsunuz ama neden şişmanladığınızın ” formülü ” nü dikkate almıyorsunuz . İşte pozitif bir şekilde başarıya odakladığınızda beyniniz , sizlere ” neden şişsmanladığınız ” ı da anımsatacak . Ve sizi kilo almaya götüren sebepleri de hayatınızdan kaldırmak üzere planlar yapıyor olarak bulacaksınız kendinizi . .
13 . Bir de , ” pozitif ” anlam içerir kelimelere dikkat ediniz . Tersi olarak beyninize yerleştirdiğiniz cümleler sizlere baskı yapar . Orada ” beslenir ” ve ayrıyeten kuvvetli olarak geride dönebilir ” . Bir misal sağlamak gerekirse , ” hiçbir zaman tv seyretmiyorum ” demeyin . Beyniniz sizi ayrıyeten istekli olarak TV seyretmeye zorlar . İnsanların ” kötülükleriyle ” uğraştığınızda da zıt reaksiyon verir . Iyi Olmayan bir kelimeyi kullandığınızda ona yüklediğiniz manası bilincinize cağırırsınız! Bu kelimeyi cok sık hatırlamaya başlarsınız . Üstelik seneler bir sonra o fiilin bünyesinde dahi görebilirsiniz kendinizi . O sebeple ” tersi ” herhangi bir kelimeyi ( her her halükarda ) beyninize yerleştirmemeye itina gösterin .
14 . Hayatınızı yönlendirin . Ne eksikse yaşamınızda ona kanalize olun . Sevgi mi yok , sevgi birlikteliğine kanalize olun . O boşlugu bir sevgili dolduracaksa , yani ona gereksinimiz varsa bunu planlayın . Bir birlik duygusal boşlukların yerini diğer şeylerle kapatmayın . Aslında olumluya ve başarıya kanalize olmuş bir ruh hali , diğer arayışlarınıza çözüm bulmak üzere de konumlanacaktır . Başarı ve sevgiyle birlikte donanmış benliğiniz , sizlere enerjiyi ve mutluluğu da cağıracaktır .

  Alıntı Hızlı Cevap