Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Aralık 2015, 21:37   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Saten Gömlek Nasıl Giyilir?



Saten, kumaş itibariyle şık ve asil duran bir kumaş çeşididir. Saten gömlekler de şık kombinlerde rahatlıkla kullanıl. Günlük hayatta çok sık tercih edilmese de, ofis stilinde, gece stilinde ve özel günlerde tercih edilebilir. Saten gömleklerin hemen her rengini bulabilmek mümkündür.
Saten gömlek alırken, kumaşın kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Saten çabuk kırışan bir kumaş çeşididir. Bu nedenle ütüsüz giyilmemesi ve gün içinde kırışmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde gömleğin tüm özelliği yok olacaktır.
Saten gömlekler, kumaş pantolonlarla sıklıkla tercih edilirler. Özellikle ofis stilinde, sade ve şık duruşu ile uyum sağlarlar. Yine ofis stili için, kalem eteklerle birlikte de kombinlenebilirler. Ayakkabı tercihi, stiletto ya da yuvarlak burunlu hafif topuklulardan yana olmalıdır. Topuklu giymekten hoşlanmayan kadınlar, sade ve şık babetleri de tercih edebilirler.
Günlük hayatta, dar paçalı jean pantolonlarla birlikte giyilebilirler. Bu sayede spor ve şıklık birleşecektir. Kullanılan aksesuarlarda aşırıya kaçılmamalıdır. Biraz daha spor aksesuarlarla desteklenmelidir. Topuklu ayakkabı ve uzun zincirli küçük çantalar kullanılmalıdır.
Yaz aylarının vazgeçilmez pantolonu beyaz pantolonlarla birlikte de kullanılabilirler. Özellikle kalın askılı ve canlı yaz renklerindeki gömleklerle birlikte giyilmelidirler. Yaz rahatlığı için taşlı sandaletlerle tercih edilebilirler.
Saten kumaş, ütülenmesi zor kumaşlar arasındadır. Kolayca yanabilirler. Bu nedenle ütü sürülmeden önce kullanılmayan bir kumaşta denenmelidir. Ütünün saten ayarına uygun olmasına ve buharının yeteri miktarda olmasına dikkat edilmelidir.
  Alıntı Hızlı Cevap