Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Kasım 2015, 19:45   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Dominik'in İklimi Nasıldır?



Karayipler'de yer alan ülkelerden olan Dominik Cumhuriyeti sıcak havayı sevenler için iyi bir tatil alternatifidir. Kristof Kolomb'un yeni dünyayı keşfederken ilk ayak bastığı yer olarak bilinen ülkede yılın büyük bir kısmı güneşli bir hava hakimdir.
Dominik bir ada ülkesidir. Ülke genelinde tropikal iklim etkileri gözlemlenir. Sıcaklık değerleri mevsimsel olarak fazla farklılık göstermez. Fakat ülkede bölgesel olarak sıcaklık değerlerinde değişim olduğu göze çarpar. Ülkede en sıcak ay ağustostur. Ağustos ayı sıcaklık değerleri nemle birleşince bir hayli bunaltıcı bir hava meydana gelir. Yıl içerisinde sıcaklık değerleri 25 ile 30 derce arasındadır.
Dominik'te iki tane yağmurlu mevsim vardır. Bu dönemler ülkenin kuzey ve güney kesimlerinde farklılık gösterir. Ülkenin kuzey kıyılarında en yağışlı dönem ekim ile mayıs ayları arasını kapsar. Güney kıyılar ise mayıs ve ekim ayları arası yağmurdan etkilenir. Yağmurlar günlük hayatı olumsuz etkileyecek şiddette yağmaz. Genel olarak yarım gün süren yağışlar serinletici etkiye sahiptir. Ülkede haziran ve eylül ayları arası kasırga mevsimi olarak bilinir.
Dominik'e gitmek için yılın her dönemi uygundur. Ülke plajları her mevsim açıktır. Fakat haziran ve eylül arası yaşanabilecek kasırgalara karşı dikkatli olunması gerekir. Bu nedenle ülkeye bu dönemlerde gidilmesi önerilmez.
  Alıntı Hızlı Cevap