Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Kasım 2015, 19:40   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Paraguay'ın İklimi Nasıldır?



Güney Amerika'da yer alan ülkelerden olan Paraguay'ın başketi Asuncion'dur. Ülke coğrafi konumu nedeni ile Amerika'nın kalbi olarak anılır. Ülkenin sınır komşuları Arjantin, Brezilya ve Bolivya'dır. Paraguay nehri ülkenin tam ortasında geçer ve ülkeyi kuzey ve güney olarak ikiye ayırır.
Paraguay tropik ve subtropik iklimin etkisi altında olan ülkelerdendir. Yıl geneli ülkede sıcak ve nemli geçer. Ülkede mevsimler Türkiye'nin tersidir. İlkbahar ve yaz dönemi ekim ve mart ayları arasındadır. Bu dönemde sıcaklık değerleri 21 ile 32 derece arasında değişim gösterir. Ülkede sonbahar ve kış ayları ise nisan ve eylül ayları arasını kapsar. Bu dönemde gece ve gündüz arasında sıcaklık değişimi oldukça fazladır. Ülke genelinde sıcaklık değerleri ise 10 ile 21 derece arasında değişim gösterir.
Ülkenin iklimine etki eden en önemli etmen rüzgarlardır. Amazon rüzgarları kasım ve mart ayları arasında eserek sıcak hava taşır. Mayıs ve ağustos aylarında dağlardan esen rüzgar ise sıcaklık değerlerini düşürür. Ülkede en soğuk aylar haziran, temmuz ve ağustostur.
Paraguay'a gitmek için en uygun dönem bölgesel olarak farklılık gösterir. Ülkenin güney kesimine seyahat etmek için genel olarak her dönem uygundur. Kuzeye gitmek isteyenler için ise mayıs ve eylül ayları dışında kalan dönem tercih edilmelidir.
  Alıntı Hızlı Cevap