Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Kasım 2015, 19:01   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart İsveç'e Nasıl Gidilir?




Kuzey Avrupa'da Baltık Denizi kıyısında yer alan ülkelerden biri olan İsveç krallık ile yönetilir. Ülkenin resmi dili İsveççe'dir fakat halk arasında az sayıda kişi tarafından Fince de konuşulmaktadır. Çoğunluk Hristiyan'dır. Sınır komşuları, Finlandiya ve Norveç'tir, ayrıca Öresund Köprüsü denilen köprü ile de Danimarka'ya bağlıdır.
Yüz ölçümü bakımından Avrupa Birliği'ne üye olan ülkeler arasında en büyük üçüncü ülkedir. Başkenti Stockholm şehridir. Diğer ünlü şehirleri Göteborg, Malmö, Kiruna, Östersund ve Visby'dir. İsveç isminin İsveççe karşılığı olan Sverige kelimesi "İsveçlilerin Ülkesi" anlamına gelmektedir. İsveç Krallığı 21 eyaletten oluşur. Türkiye ile saat farkı vardır. İsveç saati Türkiye saatine göre 1 saat geridir.
İsveç'e ne zaman gidilir?
İsveç 4 mevsimi yaşayan bir ülkedir. Şekil olarak uzun ve ince bir yapısı olduğu için ülke 3 farklı iklim kuşağına ayrılmış da denilebilir. Bunlar güneyinde okyanus iklimi, orta bölgede karasal iklim ve kuzey bölgesinde de subarktik iklimdir. Kuzey Yarım Küre'de yer almasından dolayı en uygun seyahat zamanı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
İsveç'e nasıl gidilir?
İsveç'te birçok havalimanı vardır. Çeşitli havayollarının Stockholm'e uçuş seferleri vardır. Birkaç ay önceden alınırsa biletler ucuza alınabilir, yoksa bilet fiyatları biraz yüksektir. Yolculuk, İstanbul'dan direkt uçuşla yaklaşık olarak 3 buçuk saat sürer. Diğer şehirlerden aktarma olacaksa uçuş süresi değişiklik gösterir. Karayolu ile Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Danimarka'dan da geçilebilir. Bu rota ile yol yaklaşık olarak 2 -3 gün sürer. Geçilen ülkelerin araç ve kişilere uyguladıkları vize uygulamalarına dikkat edilmelidir.
Vize uygulaması nasıldır?
Umuma mahsus pasaport sahipleri ülkeye girişte Schengen vizesine tabi olurlar. Diplomatik, hizmet ve hususi (yeşil) pasaport sahiplerine 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize uygulaması yoktur.
  Alıntı Hızlı Cevap