Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2015, 21:31   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart İstanbul'da Nerelerde Balık Tutulur?




Balık tutmak, bir çeşit terapi hatta iyi bir dinlenme, stres atma yöntemidir. Mavi sularla baş başa kalacağınız ve yalnızca oltanın hareketine odaklanacağınız bu terapide, sabrınızı da ölçmüş olursunuz. Hayatınız boyunca balık tutma işine hiç girişmediyseniz geç kalmış sayılmazsınız. Ayrıca sakın panikleyip de “ben tutamam” demeyin. Oltanız, yeminiz varsa bir de nerede balık tutacağınızı biliyorsanız hemen başlayabilirsiniz. Önemli olan yeri seçerken doğru karar vermek.
Bu yazımız, İstanbul’da yaşayan ve balık tutmayı sevenlere özel bir rehber niteliğinde. İstanbul’da nerelerde balık tutacağınızı, yazının sonuna geldiğinizde ayrıntılı şekilde öğrenmiş olacaksınız.
Bebek Akıntıburnu: İstanbul Boğazı’nın dönüş noktası olan Bebek Akıntıburnu’nda balık akını yaşandığını düşünecek olursak oltaların boş kalmayacağını garanti edebiliriz. Eylül ve kasım ayları arasında lüfer ile çinekopu, yaz aylarında da bolca zarganayı bu noktada tutabilirsiniz. Üstelik geniş bir alana sahip olan bölge, balık tutmayı sevenler için de rahat bir ortam yaratıyor.
Galata: İstanbul’da balık tutmaktan bahsedildiğinde akla ilk gelen yer olan Galata Köprüsü, şehrin adeta simge görüntülerinden biri olmuştur. Hatta İstanbul’u bilmeyen ya da İstanbul’a daha önce hiç gelmemiş olan biri bile bu görüntüyü ezbere bilir. Çünkü Galata Köprüsü’nde balık tutanlar, içinde İstanbul geçen her şeyde mutlaka görünür.
Burada yer bulmak epey zordur çünkü popülerliği ve merkez bir konumda bulunması nedeniyle oldukça kalabalıktır. Özellikle Marmara’ya bakan taraf daha bereketlidir. Temmuz ve ağustos ayları dışında çinekop, kefal ve istavriti bolca bulabilirsiniz.
Kuleli Askeri Lisesi önü: Anadolu Yakası’ndaki balık tutkunlarının vazgeçemediği yerlerden biri de Kuleli Askeri Lisesi’nin önüdür. Burada yılın her ayı istavrit ve iskorpit tutabilirsiniz. Ekim ve nisan ayları arasında da çinekop avlayabilirsiniz. Balık tutulan alanda parkın olması, hoşça vakit geçirmenizi de sağlar. Manzaranın muhteşemliğine değinmiyoruz bile...
Diğer seçenekler...
Tatlı su balığı yakalamak istiyorsanız Anadolu Yakası’ndaki Ömerli Baraj Gölü’ne gidebilirsiniz. Avrupa Yakası’nda ise turna balığı tutkunlarını ağırlayabilecek Terkos Gölü ya da Büyükçekmece Gölü seçenekleri mevcut. Çatalca’ya bağlı Bahşayış köyü de bir diğer seçenek olarak sayılabilir. Tatlı sularda genellikle oltanızın ucuna kızılkanat takılacağını da söylemeden geçmeyelim. Eğer sazan yakalamak isterseniz de nemli topraktan çıkaracağınız solucan, küspe ya da kasaptan alacağınız küçük bir tavuk parçasını yem olarak kullanabilirsiniz.
İstanbul’da balık tutmak için gideceğiniz yerler elbette bu kadar değil. Sarayburnu, Unkapanı Köprüsü, Karaköy, Kabataş, Kefeli Köy, Aşiyan, Avcılar – Ambarlı Sahili, Tarabya, Üsküdar ve Kandilli de denize olta sallayabileceğiniz yerler arasında sayılabilir.
Bunlara dikkat!
Biliyorsunuz ki İstanbul Boğazı akıntılı. Balık tutmak için Boğaz’ın kıyılarından birini tercih edecekseniz yanınıza irili ufaklı kurşunlar almalısınız. Gramajları farklı olmalı ki kurşun dibe inebilsin. Ayrıca bir de yedek olta bulundurmalısınız. Tüm bunları yerine getirin ki balık tutma keyfiniz, bir anda eziyete dönüşmesin. Kısacası, gideceğiniz yeri iyi seçmek kadar, yanınıza alacaklarınızı da iyi bilmeniz gerekir.
  Alıntı Hızlı Cevap