Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2015, 20:22   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Ekolojik Çiftliklerde Nasıl Tatil Yapılır?



Doğanın tüm güzelliklerini yaşayacağınız, meyve sebzeleri dalından koparıp yiyebileceğiniz “doğal” bir tatil planlıyorsanız, ekolojik çiftlikler tam size göre. Dünya'da ekolojik turizm olanaklarının artması yurtiçinde ve yurtdışında doğayla baş başa tatil yapma imkanını sunmaktadır.
Projenin amacı, "WWOOF" (Ekolojik Çiftliklerde Gönüllüler Örgütü) aracılığı ile yurt dışından gelecek gönüllülerin ekolojik tarımla uğraşan çiftliklere maddi, gönüllü işgücü ve bilgi desteği sağlayarak sürdürülebilir ekolojik tarımı teşvik etmektir.
Türkiye de 2004 yılından bu yana Buğday derneğinin başlattığı kısa adı "TATUTA" olan Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası projesi ile Türkiye genelinde 55 adet ekolojik çiftlikte doğa özleminizi gidermeniz mümkün.
Kişi başı 60 lira ödeyerek 1 yıl boyunca 55 adet ekolojik çiftlikten istediğiniz kadarını gönüllü ya da konuk olarak ziyaret etmek için TATUTA' ya kayıt olabiliyorsunuz. Buğday derneği üyesi olanlar bu projeye ücretsiz katılabiliyorlar.
Ekolojik çiftliklerde çiftliğin yeri ve konaklama zamanınıza göre;
  • Meyve toplama
  • Zeytin hasatı
  • Çapalama
  • Ot yolma
  • Turşu kurma veya salça yapmayı öğrenebilirsiniz.
Ekolojik çiftliklerde nasıl konaklarım?
  • Gönüllü ve ya konuk olarak konaklanabiliyor.
Gönüllü olarak konaklamayı tercih ettiğinizde konaklama ücretini çiftlikteki işlerin tamamına yardım ederek ödeyebiliyorsunuz.
Ben tatilimde kendimi yoramam, o işler bana ağır gelir diyorsanız konaklama ve yemek ücretlerini nakit ödeyerek doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Daha da önemlisi çocuklarınıza köydeki yaşamı, pazar ve marketlerden kolaylıkla aldığımız tarım ürünlerinin ne şartlarda üretildiğini, doğanın ve doğal yaşamın neden korunması gerektiğini bizzat uygulamalı olarak öğretmiş olursunuz.
Ekolojik tarım ne kadar desteklenirse sofralarımıza gelen tarımsal gıdalar da o kadar doğal ve sağlıklı olacaktır.
TATUTA projesinin bir de sosyal sorumluluk yönü var. Ekolojik çiftliklerde gönüllü ya da konuk olarak konaklandığında ekolojik tarım gibi meşakkatli bir işle uğraşan, bunun gelecek nesillere aktarılmasında pay sahibi olan bir çiftçiye de destek oluyoruz. Bizden sonraki nesillerin ekolojik tarımı, doğal sebze-meyveyi ve diğer tarım ürünlerini yetiştiği ortamda yaşayarak görmeleri için bu ekolojik çiftliklerin sürekliliğinin sağlanması çok önemli. Bu süreklilik ancak bu ve benzer projelere göstereceğimiz ilgi ve destekle mümkün olabilir. Gelecek nesillere daha ekolojik bir yaşam bırakabilmek için deniz ve tarih turizminin yanında tarım turizmine de bir kaç gün ayırarak destek olmalıyız.
  Alıntı Hızlı Cevap