Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2015, 22:01   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Ev Almak İçin Nasıl Para Biriktirilir?



Aşağıdaki tasarruf adımlarını her kullandığınızda, ev almak için biriktirdiğiniz paraya biraz daha para eklenecektir.
Talimatlar:
  1. Ev almak için özel faiz oranları içeren bir birikim hesabı açın. Bu hesaplardan para çekilmesine izin verilmemektedir; sadece para yatırabilirsiniz.
  2. Maaşınızdan her ay karşılayabileceğiniz belirli bir miktar parayı doğrudan birikim hesabınıza yatırın. İşvereninizden bu miktarı maaşınızdan otomatik olarak kesmesini isteyerek parayı harcama riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
  3. Başınıza konan talih kuşları hiç konmamış gibi davranın. Vergi iadesi veya bir hediyeden gelen toplu paraları doğrudan birikim hesabınıza yatırın.
  4. Yiyecek, giysi ve diğer ihtiyaçlarınız için çok darda kalmadıkça alışverişe çıkmayın. Alışveriş yapacağınız zaman bir liste hazırlayın ve ona sadık kalın. İçgüdüsel alışverişlerden kaçınmak size birkaç ay içerisinde yüzlerce lira birikim sağlayabilir.
  5. Dışarda gezme ve yeme rutinlerinizi azaltın. Bunun yerine, boş zamanlarınızı evinizde bir film kiralayıp, arkadaşlarınızla Allah ne verdiyse yiyerek geçirin.
  6. Arkadaşlarınıza ve ailenize ev almak için para biriktirdiğinizi söyleyin. Birçoğu birikim yaptığınız süre içerisinde sizden artık gelemeyecek hediye ve ekstralar konusunda anlayışlı davranacaktır. Harcayacağınız parayı iyi bir yere saklamayı unutmayın.
  7. Her kuruşun sayıldığını da unutmayın. Her ay bir kavanoza bozukluklarınızı biriktirerek, bu parayı da birikim hesabınıza yatırın.
  8. Bir garaj satışı ile ihtiyacınız olmayan eşyalarınızdan kurtulun. Yaşadığınız bölgedeki birkaç aileyide bu satışlara katılmaya ikna ederek, satışlarınızı arttırın. Bunun faydası iki yönlüdür: İhtiyacınız olmayan şeyleri satarak para kazanırsınız ve yeni evinizi almaya hazır olduğunzuda taşıyacak daha az eşyanız olur.
İpucu ve Uyarılar
Bir araba almanız gerekiyorsa, yeni bir araba almak yerine kullanılmış bir arabayı tercih edin. Sadece iki ya da üç yıllık bir araba bile size binlerce liralık bir tasarruf sağlayabilir veya yeni bir araba almak yerine hal-i hazırda elinizdeki aracınızı da tamir ettirebilirsiniz. Onarım maliyeti büyük ihtimalle yeni bir araba almaktan çok daha ucuza gelecektir.
  Alıntı Hızlı Cevap