Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2015, 20:47   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Devremülk Nasıl Alınır?



Devremülk, sadece yılın belirli bir dönemindeki kullanımının satın alındığı gayrimenkullerdir. Yıl içerisindeki 10-15 günlük süreç satın alan kişi tarafından seçilmekte ve buna göre fiyatı değişebilmektedir. Gayrimenkulün sadece belirlenen tarihlerdeki tapusu satın alınmaktadır. Yani devremülk bir gayrimenkulün yıl içindeki dönemlere parçalanmış halidir. Bu işlemin temel amacı seçtiğiniz tarihlerde hiç para ödemen kendinize ait bir yerde tatil imkanı veren bir sistem oluşturmaktır.
Devremülk satın almanın aslında bir ev almaktan farkı yoktur. Bu yüzden alırken buradan gerçekten memnun kalıp kalmayacağınıza çok dikkat etmelisiniz. Daha sonradan kalmak istememeniz halinde oldukça zararlı bir yatırım olacaktır. Tabiki seçtiğiniz tarihler bu yapı için ödemeniz gereken parayı doğrudan değiştirecektir. Satın aldığınız tapulu bir yapı olduğu için satma, devretme, kiraya verme ve miras bırakma gibi haklarınız herhangi taşınmaz bir yapıda olduğu gibi devam etmektedir. Teknik açıdan diğer gayrimenkullerden hiçbir farkı yoktur.
Devremülk üyesi, devremülk tesisinden tapulu bir devremülk satın alıp, İşletme Yönetimi'nin üyelere sunduğu avantajlardan yararlanan kişilere söylenmektedir. Bu kişi kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış ve belirli tarih aralıklarına bölünmüş bir daireye, yılın 2 haftalık bir döneminde sahip olmaktadır. Devremülkün satın alınmasıyla beraber, devremülk tapusu tapu sicil müdürlüğünden tescil işlemi ile alınmaktadır.
Devremülk üyesi, ödemelerini bitirip gerekli evrakları aldıktan sonra İşletme Yönetimi tarafından görevlendirilmiş kişilere noter aracılığıyla vekalet vermekte ve böylece tapu satın alma işlemi resmi olarak gerçekleşmektedir. Devremülk için gerekli olan tapu masrafından ise sadece devremülk üyesi sorumludur.
Tapu için gerekli evraklar:
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf (son altı aylık resminiz olması gerekmektedir.)
  • Noterden Vekâletname aslı
  • Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi
  Alıntı Hızlı Cevap